fredag 6 december 2013

STORM OCH MÖRKER

Jag gick faktiskt upp redan efter 03:00 idag. Kunde inte sova då det stormar som sjutton här, Sven är verkligen ihärdig måste jag säga. Lite obehagligt faktiskt att höra detta hemska ljud hela tiden. Detta måste vara den värsta stormen det sista. Stormen Simone går inte att jämföra med detta, i alla fall inte här hos oss. Klockan är strax efter fem nu och det känns som om Sven börjar ge upp lite nu. Det dånar inte lika mycket utanför i alla fall...

Vi har ingen ström, och jag sitter här i mörkret med en massa tända ljus. Så många så att det nästan känns som om vi har ström och alla lampor är tända. Är lite orolig att vi inte skall få tillbaka strömmen för det börjar bli lite kallt i huset. Med små nyfödda valpar så vill man ju ha lite värme. Men med alla dessa ljus som är tända så skall vi nog klara oss ett tag till.
 

Men runt fyra så kom strömmen faktiskt tillbaka. Jag hann fixa en del och även få på lite kaffe innan den försvann igen. Så ibland gäller det att glädjas åt det lilla. Men tänk var handikappad man blir utan el. Herregud va bortskämda vi är med allt vi har runt oss. Man kan ju fasen inte göra någonting. Hur sjutton överlevde man förr i tiden. När det inte ens fanns el? 

Fast det är klart, då fanns ju inte heller iPad och internet och sånt. Så då kan man ju inte sakna det heller. Men det måste ju även fötts valpar då? Ja, vad skall man säga. Får hoppas att de klarade sig på den tiden och inte frös ihjäl. Men de låg säkert vid nån öppen spis eller nått. 

Strömmen försvann redan igår kväll. Så istället för att glo på tvn igår så låg jag och Per i varsin soffa och lyssnade på podcast som han hade laddat ner. Funkar ju bara man har batterier kvar i sin iPhone eller iPad. Lite mysigt faktiskt trots allt, för några timmar utan ström är väl helt ok. 

När strömmen är borta så blir man ju även utan vatten. Vilket också gör en väldigt handikappad. För just nu känner jag verkligen att jag skulle vilja ta mig en varm go dusch och raka mig och lite så. Men inte ens det går. Bortskämd, ja det är nog bara förnamnet på människan nuförtiden!!! 

Varför är det så att man alltid vill göra allt när man inte kan?? Och just nu vet jag inte ens hur jag skall få ut detta jag precis har skrivit... 

Inga kommentarer: