lördag 8 mars 2014

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN


Idag är det den 8:de mars och även Internationella Kvinnodagen. En dag som har funnits i över 100 år för att hylla kvinnor världen över och deras lika rättigheter i vårt samhälle som männens. Alltså allt detta om att vara myndig, ha rösträtt mm. Männen har ju faktiskt de andra 364 dagarna att bossa över, så visst har vi kommit långt? ;)

Så idag skall jag faktiskt hylla detta, helt på mitt lilla egna sätt. Jag skall nämligen göra något som kanske är väldigt kvinnligt. Men skall det vara lika, så skall det vara lika åt alla håll. Eller hur? Vi lever faktiskt på 2014-talet och vad som är kvinnligt och vad som är manligt suddas mer och mer ut och blir faktiskt mer lika. Kolla bara på reklamen på TV där man nu kan se att tjejer kan köpa "Boyfriend Jeans". Alltså en killmodell av jeans då gjord för tjejer. Undrar när vi killar kan köpa "Girfriend's Skirt"?

Finns massor med liknelser som ovan. Men jag vet inte, känns som om tjejer och kvinnor närmar oss killar och män mer än tvärtom. Fast i vissa länder och på vissa ställen och ämnen går det ju väldigt långsamt och trögt. Medan på andra så är vi idag faktiskt nästan helt jämställda. 

Så vad jag skall göra får ni se sedan, för jag har tid för detta 15:00 och kan därför inte visa eller heller berätta var det är. Men jag kan säga så här, - Jag har aldrig gjort detta tidigare.....

- Hoooray for Women's day!! 

Inga kommentarer: