onsdag 1 april 2015

BYGGDAMM

Många som inte har hundar tycker ju detta med hundhår är jättejobbigt. Dessutom så säger vissa att de långt efter att de förlorat sin hund hittar hundhår. Jag har ju levt med pälshundar och hundhår i hela mitt vuxna liv så jag reagerar inte lägre när man öppnar ett nytt smörpaket och hittar ett hundhår..

Men detta byggdamm gör mig snart galen, överallt som ett tjockt täcke och då i hela huset. Detta damm sprider sig snabbare än vad hundhår någonsin kan göra. Allt är grått, vad man än tar i och dessutom så får man jäkligt torra händer har jag märkt. 



Igår kunde man knappt andas inomhus och det var så mycket damm så att till och med vårt brandlarm startade. I panik fick jag springa och larma av och som tur var så kunde jag koden till larmet. Jag och siffror och koder är annars inte bästa vänner. 

Med en lättande suck så var jag lite glad att jag fick av larmet. Men då ringer telefonen och i andra ändan är Securitas. Vi betalar lite extra för vårt larm och med det så skall de komma oavsett om jag larmar av eller inte. Gäller kanske inte brandlarmet men inbrottslarmet. Men dessa är sammankopplade så det går ändå till larmcentralen. Tjejen i andra ändan ville veta om vi var ok och jag förklarade att det var falsk larm och att vi bara håller på att renoverar....

Men då ville hon ha den 6 siffriga koden??? - Öh... den kan inte jag. Men hon var enveten och ville ha den i alla fall och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Allting är ju nerpackat och Per kunde jag ju inte få tag på då han är i Holland och kommer hem först i kväll. Hon behöver koden för annars så kunde hon inte larma av och brandkåren kommer då till oss och vi får betala för en falsk utryckning. 

- Till och med mitt skägg är grått...

Jag fick då fjäska lite men Securitas tjejen och tillslut sa hon att hon kunde ringa min mobil så att hon visste att det var mig hon pratade med och att allt var ok. Jag fick lite panik igen för jag kan ju inte mitt mobilnummer, jag ringer ju aldrig mig själv. Och som sagt, jag och siffror har aldrig gått ihop. Så jag säger...  -Åh, vänta lite så skall du få numret av mig.

- Hahahahaha....  Vaddå BIMBO. Hon har ju alla våra telefon nummer och skulle ju kolla så att det var jag som var hemma och att allt var ok. Jag kan ju då inte ge henne mitt nummer så att hon kan ringa mig för då kan jag ju vara vem som helst och vara var som helst. - Hahaha... guuud vaa pinsamt!! Jag tyckte väl att hon var lite wrong och kort i tonen. Men kanske inte så konstigt när jag stressad över att larmet går också vill ge henne mitt mobil nummer så att hon kan ringa och höra att jag är hemma och ok. 

Jaja, allt löste sig och vad vore en bal på slottet. Säkert alldeles, alldeles underbar för där finns säkert inget byggdamm....

Inga kommentarer: