måndag 15 juni 2015

TVÅ DAGAR I AVESTA

I fredags drog vi kosan mot Aveta och två dagar hundutställning. Men vi stannade till i Fagersta på tror jag stadens enda hotell. Något drag i Fagersta och Brukshotellet var det inte men vi hade det väldigt trevligt där med Kari och Dan, så vad mer behövs egentligen? :)

Lördagen på Cavalierspecialen bjöd på underbart väder, trevliga och glada människor som liksom bara njöt av dagen. Domare var Mandy Attwood från England. Söndagen var det dags för en kennelklubbs utställning domare var Annette Bystrup från Danmark. Dagen var lite ostadigare när det kommer till vädret. Men vi klarade oss hela dagen och mitt på dagen kom till och med solen fram och värmde gott. Men om jag förstått allt rätt så öppnade sig himlen över Avesta när vi precis åkt hem..

 "Molly", Vouges Odd Molly var först ut för oss och jag hade ärligt inga stora förväntningar alls. Speciellt eftersom det gick som det gick med henne i Eskilstuna, men det har jag ju bloggat om tidigare.

 VOUGES ODD MOLLY
(Maibee Perfect Touch of Charnvale - Ch. Clopsville Santa Clarita)

Så in i ringen gick vi och såg det som en träning inför framtiden. Jag liksom hade som mål att vi bara skulle klara av att ta oss runt i ringen. Men hoppsan, det gick ju bättre än vad jag trodde och hon gick och blev BIS-Valp i konkurrens mot 24 andra fina Cavaliervalpar. Stort Grattis till Eva som blev BIM-Valp.  Kände ändå att det räckte att hon var med en dag för att som liten valp att åka långt, bo på hotell och allt annat runt om är ganska mycket. Men visst är jag lite stolt över att hon gjorde det så bra...  :)

BIR & BIM-VALPAR
Domare Mandy Attwood

VOUGES ODD MOLLY

Men "Mojo", Clopsville Mojito var med två dagar, vilket nu har resulterat i att han har varit på fem utställningar. På lördagen blev han 2a i juniorklassen med CK men hans dag stannade där. Söndagen gick det bättre och han vann sin klass fick sedan sitt andra cert och blev 3a bästa hane för Annette Bystrup. 

CLOPSVILLE MOJITO - 2 CC's & 1 Res-CC
(GBCH. Gamble On You Des Contemplations at Pascavale - Clopsville Sea Breeze)

"Mojo"

CLOPSVILLE MOJITO

Sist på dagen är det alltid tjejernas tur och först ut för oss var lilla "Lulu", Clopsville Loretta. Hon är bara 10 månader så hon har inte hunnit med så mycket ännu. Men hon var BIS-Valp på Cavalierspecialen i Sollentuna tidigare i år. Så nu som vuxen gjorde hon sin 3dje utställning i helgen. Hon gjorde det riktigt bra och vann sin klass båda dagarna. På lördagen blev hon 3a Bästa Tik med Res-Cert och på söndagen tog hon ett kliv fram och blev 2a Bästa Tik med Cert. 

CLOPSVILLE LORETTA - 1 CC & 2 Res-CC's
(GBCH. Pascavale Jacob - Clopsville Santa Barbara)

"Lulu" får Res-Cert för Mandy Attwood

"Lulu" får Cert för Annette Bystrup

Sist men inte mist var det dags för "Mimi", Aranel Infinity. Här blev det lite huller om buller på lördagens Cavalierspecial. Hon blev nämligen 2a med Ck i sin klass men i Bästa tik blev hon 2a efter en champion. Alltså slog hon då hunden som vann över henne i sin klass i bästa tik. Sånt här är kanske aldrig roligt men det är domaren som bestämmer och vill hon ändra sitt tidigare beslut så får hon det. Detta resulterade då i att hon fick sitt 3dje Cert. Storyn kring detta är lite olika om jag förstått allt rätt men jag kan faktiskt inte rå för vad som hände.... 

"Mimi" och "Lulu" gjorde lite tvärtom. För på söndagen fick "Mimi" Res-cert och blev 4a Bästa tik. 

ARANEL INFINITY - 3 CC's & 2 Res-CC's
(GBCH AMCH Pascavale Nathan - Aranel Evita)

"Mimi" får cert för Mandy Attwood


ARANEL INFINITY

Tråkigt när det blir drama runt och kring utställningar. Men ibland tycker jag faktiskt att vi underskattar våra hitbjudna domare. Man tror redan långt innan att man vet vem som kommer vinna och också orsaken till detta. Vem som känner vem och vem som har gjort vad för att vinna. Detta tycker jag är VÄLDIGT respektlöst mot våra domare som kommer långväga för att gå igenom våra hundar. Börjar man tänka såhär så tycker jag faktiskt inte att man har på en hundutställning att göra.

Kommer ni ihåg att jag skrev detta citat innan vi drog mot Avesta - Är man med i leken får man leken tåla.... Verkar som om jag fick lite rätt. Hatar verkligen all drama och alla maktkamper... vill inte veta och vill inte vara med eller bli indragen, vill bara ha kul och trevligt. Men alltså allvarligt....det är "bara" hundutställningar vi håller på med - Come on!! Vi är väl vuxna och har kommit förbi "barn med hund".

Att sedan packa ihop allt och åka hem är väldigt segt. Men att i bagaget ha med sig en BIS-Valp, 3 Cert och 2 Res-Cert så gick det ändå ganska lätt. Dessutom sken solen på oss och vi ikapp med den..... 


Tack alla för en trevlig helg, och grattis till helgens alla vinnare. Jag känner faktiskt att jag börjar få tillbaka lusten för att åka på lite utställningar igen. Kanske inte så konstigt, eller?? ;)

Inga kommentarer: