onsdag 6 juli 2016

SKÖNT ATT HA EN BLOGG

Ibland är det riktigt skönt att ha en blogg då det på något sätt är som lugnande terapi. Man får liksom skriva av sig och bara det är som en lättnad och en skön befrielse. För allt man skriver behöver man ju faktist inte sedan lägga ut. Just nu har jag 33 utkast färdiga för att lägga ut men som aldrig kom så långt. Men det har varit många fler för jag har tryckt "delete" på många.

Kan bara vara skönt att sätta sig vid datorn och bara skriva så att fingrarna glöder. Även om man inte lägger ut allt så känns det på något sätt som om man faktiskt gjort det. Det blir liksom som en stor punkt i det man skriver och så kan man gå vidare i livet sedan. Man släpper det som är negativt. Jag får då känslan av att jag har fått sagt mitt utan att egentligen säga det till någon.Skrev faktiskt ett ganska vasst inlägg häromdagen. Satt sedan och läste det fram och tillbaka och upp och ner, hit och dit. Som ni säkert förstår så var det något som verkligen störde mig. Men efter att ha läst det typ 100 gånger så kände jag att jag var klar. Jag vill liksom inte starta drama eller mer fortsätta på draman och jag vill verkligen inte bråka med någon. Orkar liksom inte riktigt försvara mig, känns som om jag håller på att bli för gammal för att ens egentligen ens orka bry mig. Jag tror på tesen att vända den mjuka och lena kinden till, även om jag är skäggig idag. Eller så har jag kanske bara vant mig vid allt skitsnack i hundvärlden.

Men oavsett så är det ibland bra att man inte agerar ut direkt utan att man tar det lugnt och funderar över saken eller händelsen lite. Kanske att man till och med sover på saken. Visst kan man där och då bli ruskigt arg på det man hör eller läser. Men när man vaknar upp nästa dag så har man inte riktigt samma aggressiva känsla kvar längre. Man får liksom välja sina fajter och vissa fajter är så himla barnsliga och på så låg nivå att de är inte ens värda att ta. Jag är en av de som tror på - Karma!!

Men ibland händer det att även jag reagerar på saker som händer runt mig men jag orkar liksom inte med alla gånger. Så ett tips till er som kanske bär på någon form av ilska eller bara är irriterade på något - SKRIV för fasen!! Man måste inte ha en blogg man kan bara skriva av sig på ett papper eller i world dokument på datorn eller nått. Jag lovar, bättre och billigare terapi kan man inte få!! ;)

När man väl ruskat och skrivit av sig det negativa så är det bara att trava på mot nya mål och nya möjligheter. Världen är full av underbara människor, man får liksom inte glömma det!!

/Puss i ljumsken

Inga kommentarer: