måndag 8 januari 2018

MYDOG 2018


Vi har haft två riktigt trevliga dagar på MyDog i helgen. Tycker att denna utställning alltid är så proffsigt anordnad. Precis samma känner jag för Tvååker. Vet inte kanske är jag partisk då det är hemmaplan. Men ärligt så tycker jag att det är två av de trevligaste utställningarna vi har i Sverige. 

Vi fick lite domarändringar men det blev helt ok i alla fall. På lördagen hade vi anmält en Cavalier och två jappar och söndagen bara en Cavalier. 

"Ossi", Ch. Vouges Occassion ledade hos oss den 30:de december. Han är ju född här men flyttade som liten valp till Finland och till Kirsti Määttänen. Kirsti och "Ossi" har gjort det riktigt bra i Finland. Med våra nya regler när det kommer till avel så gäller det att vara lite kreativ och tänka lite utanför boxen. 

Jag satt en dag och funderade på vad jag skulle para med och med de nya reglerna såhär början så minskar urvalet av hanar lite. Det blir säkert bättre och lättare när det gått en tid och när vi kommit in i systemet. Men jag kom att tänka på "Ossi" som ett alternativ och hörde mig för om det var möjligt att låna honom. Han är ju nu tre år och är dessutom scannad fri från SM, han är DNA testad och har givetvis ögon, hjärta och knän UA. Dessutom så vet jag precis vad som ligger bakom så det kunde ju inte bli bättre. 

CH. VOUGES OCCASION
(Maibee Perfect Touch of Charnvale - Ch. Clopsville Santa Clarita) 

Att han landade bara några dagar innan MyDog gjorde ju inte saken sämre. Så bra att kunna slå en hel del flugor i samma smäll. Första dagen på MyDog dömde Annukka Palohimo Cavalierer och "Ossi" vann championklassen och slutade sedan som 2a Bästa hane med Res-Cert och Nordiskt Res-Cert. 


Vi visade även två av våra Jappar men fick där domarbyte. Då från en Japansk Specialist till Mr. Gabriel Valdez och det funkade säkert lika bra. Lille "Igor", Omikudzi Truffle var 2a Bästa hane och fick sitt 4:de cert och även ett Nordiskt Res-cert. "Dolly", Ch. Vouges Roiyaru Houseki var 2a Bästa Tik och fick även hon ett av de nya Nordiska Res-Certen. 

Mycket trevlig dag med trevliga människor gav vi oss sedan hem för att ladda om inför dag två. 

BIM & BIR MYDOG 2018

Dag två hade vi bara anmält "Ossi" och Japparna fick stanna hemma. Nu hade vi en sista chans att kanske ha lyckan att skicka tillbaka "Ossi" till Finland som Svensk Champion. - Oh Boy vi hade tur... "Ossi" slutade dagen som bästa hane med Cert, Cacib, kvalificerad för Cruft's 2019 och ny Svensk champion. Domare var Ann-Christin Johansson. Man kan liksom säga - Mission completed!! Det blir inte alltid som man hoppas med denna gången gick det bra. Nu får vi bara hoppas på att det kommer ett gäng fina valpar om några veckor också...


Grattis till alla vinnare under helgen och tack för en trevlig helg med många goa och glada människor som vi mötte. Vi har ju själva inte varit på utställning sedan Askersund som var i Augusti. Så det var faktiskt lite kul att vara på utställning igen. 

"Ossi" blir fönad och fixad på fredagen inför MyDog

Inga kommentarer: