måndag 19 januari 2009

NU VAR DET KLART

Valparna har blivit besiktade och fått sina microchip & vaccinationer. Så skönt! Detta har varit lite av en pärs, då jag vet att valpköparna gärna vill ha hem sina små valpar.

Först ut var en familj från Alingsås som har varit här nu ikväll, de kunde bara inte hålla sig längre. Familjen var en riktig djurvänlig familj. En tidigare Cavalier, Katter och höns finns i hemmet. För mamman i huset så hade det gärna fått komma minigrisar, alpackor, ja allt möjligt. Pappan i huset sa att han fick vara familjens broms och mamman hon gasade på så gott hon kan. Barnen i huset, som var tvillingar på 17 år fotade så gott de kunde. Sonen skulle ta på sig huvud ansvaret och hade berättat för sin mamma att han kände sig så lycklig. Så himla härligt att höra en kille på 17 säga så när en liten valp kommer i huset. (Kari du e go du oxå *Hihi*)



En av bildena de tog förra gången de var här.
Så härlig bild, då man snabbt inser att det är svårt att fota valpar

Det är ungefär samma här hemma. Jag har inget körkort (aldrig haft nått) så jag gasar så mycket jag kan. Man kan ju inte åka fast för att man vill mycket eller vill ha mycket. Och Per som då har körkort, vet tyvärr var bromsen sitter. *ler*

Veterinären berättade att en av Hjortarna hade irrat in sig i Centrala Göteborg. Tyvärr så överlevde han inte. Då han i stort sett hade stressats ihjäl av allt han inte tidigare upplevt, storstan. Tråkigt att människor försöker rädda djur med att släppa ut dem och inte tänka på följderna. Kan ju inte vara bäst att släppa ut djur mitt i en storstad. Hur hade de tänkt att de skulle klara sig? Hade Hjortarna varit i ett hängn långt ute på landet. Ja, kanske då..

Han berättade också en massa andra historier om vilda djur som kanske hade kommit lite fel.
Som en Älg i en skobutik i Majorna i Göteborg. Älgen gick in i skobutiken och ställde sig framför en spegel och bara tittade på sig själv. Han stod där enda till veterinärerna kom och sövde honom och körde ut honom på landet igen. Eller om Älgen som hoppade rakt igenom ett stort fönster till en restaurang Esters i Kungsbacka och chockerade gästerna. Bl.a en barnfamilj som satt och åt sin middag precis brevid fönstret. Älgen blev rädd och hoppade ut igen och sprang iväg. Varken jägare eller vererinärer hittade honom. Så han klarade sig nog bra, skogens Konung.


Nä, nu skall jag slappa den sista tiden på kvällen innan alla hundaran skall nattas.

Inga kommentarer: