onsdag 14 oktober 2009

CHAKINOZ BLOGG

Idag läste jag Ann-Marie Kempes blogg. Där fanns en "story" om uppfödaren. Så bra, eller hur!? Man känner igen sig. Kunde inte låta bli att kopiera. *ler*

Ta en titt i bloggen och kolla även in Vouges Audreys fina valpar: http://chakinoz.bloggagratis.se/

------------------

En uppfödare (med stora bokstäver) är en som törstar efter kunskap och aldrig kan allt. En som brottas med beslut och med konsekvenser.

En uppfödare är en som offrar alla personliga intressen, pengar, tid, vänskap och lyxig framtid med fina tapeter och hela möbler. Hon ger upp drömmen om en lång och lyxig båtkryssning mot att få åka på utställningar med hunden. Uppfödaren klarar sig utan sömn, (men inte kaffe), vid planering för kommande kullar eller vakandes över en snart valpande tik. Och efter valpningen vakandes i flera dygn för minsta nysning eller pip hos valparna.

Uppfödaren skippar middagsbjudningen för att tiken ska valpa eller för att valparna ska äta Kl. 20.00. Hon har inget emot fostervatten och ger mun mot mun till en nyfödd valp med andningsproblem, helt enkelt blåser liv till den lilla hjälplösa varelsen som kanske motsvarar uppfödarens livsdröm.

En uppfödares knä är en fantastisk plats där Champions och vinnare en gång legat och myst. En uppfödares hand är stark men mjuk och aldrig så försiktig som när hon stryker den lilla våta nyfödda valpens nos.

En uppfödares knä och rygg är ofta ömma från snedvridna ställningar i valpningslådan med är ändå stark nog att jobba fram ett Championat på en lovande hund. En uppfödare axlar är ofta tyngda av hårda ord och ”skitprat”, från andra människor men ändå starka nig att hålla upp tyngden av tusen besvikelser och mycket frustration.

En uppfödares armar klarar alltid att svänga runt en skurmopp, bära flera valpar, eller ge en hjälpande hand till en nybörjare.

En uppfödares öron är märkliga ting, ibland röda eller konstigt formade för att telefonen varit tryckt mot örat en lång stund, ofta döv av all kritik men ändå hörsam på ljud från valpbingen.

En uppfödares ögon är röda och svullna av stamtavle-forskning och ibland blind för sina egna hundars fel och brister men de är aldrig så seende som när det kommer till andras hundar och söker alltid efter den perfekta kombinationen.

En uppfödare hjärna kan rabbla stamtavlor snabbare än din PC. Den är så full av kunskap att ibland slocknar stubinen, den katalogiserar tusen fina öron och perfekta huvuden… men drunknar i soulens musik över misslyckanden och sånt som inte blev som man tänkt sig.

En uppfödare hjärta är ofta krossat men bultar stark med hopp inför framtiden… och det är alltid på rätt plats!

Och JA, det finns uppfödare… Och det finns UPPFÖDARE

"Författare okänd"

Inga kommentarer: