lördag 30 januari 2010

MITT LIVS NOVELL - 5 (sista delen)

"Sedan har allt bara rullat på. 1999 kom Per in i mitt liv och Vouges Kennel. Ensam är stark, men två är ännu starkare, och Vouges Kennel tog en mera målmedveten inriktning.

Flera importer har gjorts i alla fyra färger. Massor med valpar har haft mig som "barnmorska". Vi har till dagens datum lyckats med att få fram 33 Champions, i 3 olika färger & flertalet certvinnare både här hemma i Sverige och i andra länder.

Ruby är den färgen vi har kvar. Men där har vi lyckats med att få Årets Ruby, cert vinnare och importerade hundar som har blivit champion. Helfärgat är svårt, jag beundrar de som bara håller på med helfärgat. Har många gånger funderat på att lägga ner dem. Men jag kan inte, de ligger så nära mitt hjärta!

Vi har exporterat hundar till, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike, Tjeckien & USA. Våra hanar är inte bara populära i Sverige utan har även lånats ut i avel till flera olika länder runt om i Europa.

Topplistor är roligt att hamna på. Men vi jagar inte, hamnar vi där så gör vi. Då glädjes vi givetvis åt detta. Men de senaste åren har vi varvat flera hundar på olika utställningar och har därför inte jagat topp placeringar utan mera cert och championat. Te.x 2007 fick vi 6 champions. 2008 fick vi 5 och 2009 blev det hela 7 stycken. Det skall vara roligt och åka på utställningar och inget måste. Jagar man topp placeringar så måste man åka överallt. Då är jag rädd för att man tycker det är tråkigt och tröttar ut både sig själv och hundarna.

Givetvis är vi glada över att te.x Ch. Vouges Invincible är årets helfärgade för andra året i rad. Och alla andra topp placeringar vi har fått genom åren.

2007 gjorde rasen Japanese Chin våra Cavalierer Sällskap. I slutet av 2009 föddes de första små Chin valparna hos oss. Tre små pojkar, en ny era har startat. 2010 så kom Vouges Webshop, vilket är ytterligare en nytt steg för mig inom hunderiet. Även om jag har haft Cavalierer länge så finns det fortfarande massor att lära. Japaneserna & Webshoppen är två saker som både stimulerar och lär mig massor igen. En skön drivkraft att ha i ryggen.

Jag har även dömt Cavalierer på i Sverige, Norge & England. I Sverige & Norge har jag dömt de inofficiella special utställningarna, i Stockholm & Lilleström. I England dömde jag Cavalier tikar på en Open Show. Något som var väldigt kul och spännande, kanske kommer jag att ta detta mera allvarligt en dag. Men inte just nu, utställningar och valpar tar för mycket tid. Och jag känner att jag inte är riktigt klar med det ännu.

Hälsa har alltid varit noga för oss och våra hundar. Vi är lika noga med våra Cavalierer som med våra Japaneser. Att få både hälsa och skönhet i ett och samma paket är svårt. Vi gör så gott vi kan, ibland lyckas vi och ibland blir det inte riktigt som man har tänkt. Men det är bara att lära av misstagen och gå vidare. Vi har nu en ny tanke när det gäller att låna ut våra hanar, till andra uppfödare. Det känns bra för oss och jag hoppas att det gynnar rasen och våra hanar i framtiden.

Jag ser starkt på framtiden. Hundarna har haft en väldigt stor inverkan på mitt liv. De har funnits med mig i alla lägen. Även då jag haft mina personliga livskriser, vilket jag är väldigt glad för idag. De har stöttat mig, som om de vore mina bästa vänner, och fått mig att hålla mig på fötterna. Jag vet inte vad jag hade gjort, eller varit utan dem. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad och privligerad att jag har möjligheten att hålla på med min hobby och mitt intresse på heltid. 2010 har jag haft äran att vara nära denna ras i 23 år. Jag har en underbar familj som både stöttar och hjälper mig.

Det finns så otroligt mycket att skriva om, skulle nästan kunna fylla en hel bok. Att hålla på med hundar gör att man kommer i massor med olika situationer, både positiva som negativa. Det är otroligt lärorikt, då hundar och uppfödning innefattar en mängd olika ämnen. Man blir aldrig fullärd och varje dag med hundarna lär mig nya saker.
Min mamma & pappa säger ofta; - Tänk Peter att det blev såhär. Om vi hade vetat detta så hade du givetvis fått en hund tidigare. "


/Peter

3 kommentarer:

susanne lundgren sa...

En bok.. du borde bli författare Peter.. Det har varit så spännande att följa.. Helt fantastiskt vilken drivkraft du har inom dig.. misslyckas du med något? ;)

Lycka till med web-shopen, produkterna jag handlade på my dog är så grymmma.. och tom gubben tyckte hundarna var fina, glänsande och luktade gott.. DET är inte illa toppbetyg med andra ord..

Susanne Lundgren

anneli sa...

Peter, vad fint skrivet, mina ögon är blanka. Jag köpte min första cavalier 1988, hans pappa var sperringgårdens Cegovia, oh min första fyrbenta och trogna vän. Han blev bara 7 år. Nästa herre anlände från Västergötland och han blev hela 13 år, under denna tid tog jag hand om en omlacering och den lilla herren blev hela 15 år. Ja jag tänkte nu får det vara nog, men då kom ett mail från Guldlockarnas och då blev jag fast igen, är stolt ägare till Morris
2 år. Peter jag skulle nog kunna skriva om allt underbart och fint mina cavalier gett mig, men då skulle inte du orka läsa. Jag tackar än en gång. Lycka till med allt och jag kommer att läsa mer om er. Kram Anneli.

Anki J. sa...

Vad bra skrivet och intressant. Fortsatt lycka till med allt som ni har i planerna.
Hälsn. fr Skåneland