onsdag 10 augusti 2011

"VÄRM"LAND & RANSÄTER x 3!!

RANSBERGS HERRGÅRD


Herregud, vad säger man om en helg som den vi hade i Ransäter. Allt och inget hände och skulle jag skriva allt så kommer jag aldrig bli klar. Skall försöka att göra en lång och härlig resa till Värmland och Ransäter kort… försöka i alla fall.

Redan på tisdagen började jag packa och planera. Försökte till och med bada till några hundar så att jag sedan inte skulle ha allt på en gång. Vi skulle inte bara ställa ut SJU hundar som vi hade anmält, vi skulle även få med oss vår monter med alla Chris Christensen sakerna. Maj Gaad!! Allt såg nästan omöjligt ut att genomföra innan vi ens kommit iväg.

Torsdagen kom och allt skulle in i bilarna för att åka mot Ransäter och bygga monter. Värmen var olidlig med allt bärande och kånkande. Men väl på plats så går det alltid på något konstigt sätt lättare än vad man har räknat med innan. Montern kom upp och det var dags att åka vidare till Ransbergs Herrgård där vi skulle bo. Detta var en mysig scoutgård, lite vandrarhems aktig. Inte kanske den värsta lyxen men helt OK, vi hade i alla fall dusch och toa på rummet och inte någon ”allmän” i en korridor… *Puh* för det!!


VI BODDE I DENNA FLYGELN!

Fredagen kom och det var dags för första dagen. Birgitta Svarstad skulle döma Jappar och Sara Nordin Cavalierer. Vi hade anmält sju stycket och till detta behövdes det många händer och mycket hjälpt. Vill redan nu tacka Anna, Hanna, Jimmie & Andreas för er hjälp, utan er hade vi inte klarat av detta. TACK!!

Birgitta valde att sätta ”Kenzo”, Ch. Aranel Kenzo som Bästa Hane och BIR. Efter honom som 2a Bästa Hane kom ”BuBu”, Ch. Homerbrent Asobu som var ute för första gången som veteran. Han blev också dagens Bästa Veteran. ”Viktor” fick för första gången BLÅTT. Men nån gång skall vara den första!! ;-)

CH. HOMERBRENT ASOBU
(Bild från gruppfinalen)

Tjejerna gjorde det bra med att bli 2, 3 & 4. 2a Bästa Tik med res-CERT gick till ”Greta”, Vouges Roiyaru Naiki. 3a Bästa Tik med res-CACIB gick till ”Kiki”, Ch. Homerbrent Chinki & 4a Bästa tik blev ”Sawa”, Ch. Homerbrent Sawayaka. Med oss hade vi också lilla ”Betty”, Homerbrent Betsu. Tanken var att hon skulle göra som en liten comback men det tyckte inte Birgitta och gav henne GULT!! Öh, tänk vad olika vi ändå ser på hundar. För mig är ”Betty” den som nästan är närmast standarden och många med mig tycker detsamma då ”Betty” har DET som en Japanese Chin skall ha. Men vi deppade inte för det, ingen idé. Bara att komma igen och försöka igen och det gjorde vi!! ;-)

Sara Nordin dömde Cavaliererna och Anna och ”Laila”, Ch. Vouges Orthia gjorde så gott de kunde i värmen. Fick leka lite hare så att hundarna bakom fick lite draghjälp för att orka med. Vet inte om jag tycker detta är schysst, men tydligen är alla knep tillåtna!! ”Laila” slutade som 2a Bästa Tik med res-CACIB. Bra jobbat Anna!!

Efter utställningen åkte vi alla hem till ”Frökenflygeln” både för att vila och ladda för dag två i Ransäter.

Lördagen kom och det var en ny dag i sikte. På japaneser hade vi fått domarbyte från Paul Stanton till Petru Muntean från Rumänien. Cavalierer skulle dömas av Marja Kurittu från Finland.

I jappe ringen så var domaren noga och föll för lilla ”Greta”, Vouges Roiyaru Naiki som fick Cert och blev BIR. Hon slog sin Pappa ”Kenzo”, Ch. Aranel Kenzo som fick bli BIM med CACIB. ”Viktor”, Vouges Roiyaru Toriko som fick blått dagen innan var 2a Bästa Hane med både Cert & res-CACIB. ”BuBu”, Ch. Homerbrent Asobu var oplacerad i Bästa Hane men blev dagens Bästa Veteran. Som 2a Bästa Tik med CACIB blev ”Kiki”, Ch. Homerbrent Chinki!! ”Betty”, Homerbrent Betsu avancerade idag från gult igår till Exellent idag.

VOUGES ROIYARU NAIKI,
"Greta" i gruppfinalen

Eftersom vi hade 4 Homerbrent hundar med oss så hade vi möjlighet att ha en uppfödargrupp. Denna bestod av från vänster i bild nedan; Ch. Homerbrent Asobu, Ch. Homerbrent Chinki, Homerbrent Betsu & Ch. Homerbrent Sawayaka. Gruppen belönades med HP och blev dagens bästa grupp. Att sitta där med dessa hundar fick mig att tänka på Molly. Tänk om hon ändå hade kunnat se detta. Eller i alla fall fått veta hur det gick…

HOMERBRENT GRUPP

I cavalierringen gick det också bra. Anna & ”Laila”, Ch. Vouges Orthia avancerade de också och blev Bästa Tik och BIM med CACIB för Marja Kurittu.

ANNA, "LAILA" & MARJA KURITTU

Söndagen och sista dagen kom och man gick upp och tittade sig omkring, såg allt men var ändå inte riktigt vaken. Det tar på krafterna att se till att hundarna har det bra. Att dom är rena och svala i en olidlig värme som vi hade i Ransäter. Plus att hålla koll på montern som snurrade på som bara den…

Idag skulle vi på Jappar få äran att ha Marja Kurittu som domare. Alltid lika spännande att ställa ut för en rasspecialist, händer inte ofta på Japaneser. Cavalierer hade av någon konstig anledning delats upp i tre ringar. Jag var väldig glad över att ha en ring att koncentrera mig på och inte tre i värmen. Cavalier hanar dömdes av Torbjörn Skaar och tikar av Tiina Taulos från Finland. Valpar har jag faktiskt ingen aning, missade dem helt!!

CH. HOMERBRENT SAWAYAKA BIM & CH. ARANEL KENZO BIR

“Kenzo”, Ch. Aranel Kenzo blev för 3dje dagen I rad Bästa Hane. Idag fick han CACIB och blev BIR för Marja. ”Bubu”, Ch. Homerbrent Asobu blev 2a Bästa Hane och även Dagens Bästa Veteran och hans son ”Viktor”, Vouges Roiyaru Toriko var 4a Bästa Hane med både res-Cert & res-CACIB.

Tjejerna var inte sämre. ”Sawa”, Ch. Homerbrent Sawayaka Bästa Tik, BIM & CACIB. ”Greta”, Vouges Roiyaru Naiki var 2a Bästa Tik med Cert. ”Betty” Homerbrent Betsu bevisade än en gång att GULT är FULT och blev 3a Bästa Tik med Res-Cert & Res-CACIB.

Än en gång gick vi in med uppfödargruppen och fick en underbar kritik som löd; ”A very Beautiful group with Lovely type of Japanese. They all have Beautiful expressions, lovely heads, lovely colours, very sound movments. A credit to the breeder. I was happy to judge them”.

En underbar avslutning på denna helg med våra Japaneser. Sammanlagt samlade de ihop på dessa tre varma dagar;

- 3 x BIR
- 2 x BIM
- 5 x CACIB
- 4 x res-CACIB
- 3 x CERT
- 3 x res-CERT
- 3 x Bästa Veteran
- 2 x Bästa Uppfödargrupp

Kändes nästan som om detta inte riktigt skulle kunna toppas men HERREGUD, i Cavalierringen small det till ordentligt. På hansidan för Torbjörn Skaar så blev ”Toby”, Vouges Union Jack som vi samäger med Kari & Dan på Glittertind’s, 2a Bästa Hane med sitt första Cert & res-CACIB. 4a Bästa hane med res-Cert blev Vouges Yossip. Stort grattis Kari, Dan & Camilla!!!


VOUGES UNION JACK
med CERT & Res-CACIB

Samtidigt i en ring lite längre bort så blir Anna & “Laila”, Ch. Vouges Orthia Bästa Tik och BIM med CACIB för andra dagen i rad. Inte nog med det för som 3a Bästa Tik stod ”Paris”,Vouges Drama Queen som fick sitt 3dje cert och blev Svensk Champion för Tiina Taulos.

Ny Champion - vår 7de i år!
CH. VOUGES DRAMA QUEEN

Måste bara avsluta med att säga att denna helge var hur kul och spännande och fantastisk och ja, allt på samma gång. Tack till alla vänner som gjorde helgen som den blev och än en gång tack till alla som hjälpte oss både med att visa hundar och hjälpa oss i montern.

Helgen var slut och vi var så trötta. Efter utställningen skulle vår monter plockas ner och hundarna var även de sååå trötta. Jag beslutade mig för att inte gå in i någon gruppfinal sista dagen. Vill inte pressa mina stackars hundar som hade kämpat på så bra i värmen i tre dagar. Sedan var jag själv alldeles slut och längtade bara hem.

När allt var packat och klart så har man bara lust att knäppa med fingrarna så att man är hemma. Resan hem gick ändå bra, vi hade ju helgen att prata om på vägen hem. Men vad händer då??!! Jo, när vi sitter där hur nöjda med helgen som helst. Då kommer ett meddelande på telefonen från Finland. ”Robin”, Vouges Unlimited (Bror till Vouges Union Jack) som ägs av Kirsti Määttänen hade blivit BIR och fått sitt andra cert och CACIB på den internationella utställningen i Pori, Finland under Mr. Juha Palosaari!! ;-)

VOUGES UNLIMITED

Så sammanlagt blev det denna helg;

- 4 x BIR
- 4 x BIM
- 7 x CACIB
- 5 x res-CACIB
- 6x CERT
- 4 x res-CERT
- 3 x Bästa Veteran
- 2 x Bästa Uppfödargrupp
- 1 x Ny Champion

Vilken avslutning, eller hur?? ;-)

En tanke som slog mig och som jag påminns om. Om och om igen när man är på varma sommar utställningar är – Hundar i bilar!! Allvarligt vad tänker folk med egentligen!!??

Inga kommentarer: