fredag 13 januari 2012

FREDAG DEN 13:DE !

Fredag betyder fredagsmyyyyys, oavsett om det är den 13:de eller inte!! Jag är inte så skrock full.

För att hinna ikapp lite i bloggen så får vi hoppa en fredag tillbaka i tiden. Förra fredagen så fylldes vårt hus av glada och goa människor vilket ger mycket kärlek, glädje och skratt. Lena, Thomas & Anna kom då det var dags för My Dog. Med sig hade de 4 hundar som fick bo lite undangömda då jag har valpar i huset. Skydda det som skyddas kan.

Många Cavalierer var anmälda dessa två dagar men inte lika många Japaneser, vilket är synd på en så stor utställning. Endast 4 stycken och alla fyra var våra. Men jag tog bara med mig två då det i år var ett jäkla liv på mässan i år. Ljudnivån var över all kritik. Det skreks och spelades alldeles för hög musik för de två debutanter som jag hade tänkt ta med mig. Inomhus utställningar brukar vara bullriga ändå. Men att lägga på en massa skrik i mikrofoner och helikoptrar som låter som attan är inte så snällt för unga hundar som inte är så vana dessa tillställningar.

Vi får hoppas att My Dog skärper sig tills nästa år. Det är ändå vi som anmäler som gör att mässan & utställningen finns. Slutar vi med att anmäla på grund av ljudnivån. Ja, då kan de stå och skrika för sig själva i finalringen. Ingen kommer höra ändå!!

Men, men.. de två jag hade med mig är vana vid utställningar så det var inte någon fara med dem. Plus att på lördagen var vi på ovanvåningen vilket är en mycket tystare och lugnare plats att ställa ut på. På lördagen så var det Karl-Erik Johansson som dömde. ”Viktor”, Vouges Roiyaru Toriko var BIR med Cert & CACIB. Detta gjorde att han även blev Svensk Champion, vår 47:de!! Lilla ”Greta”, Vouges Roiyaru Naiki var BIM med Cert & CACIB.

Ny Champion
Ch. Vouges Roiyaru Toriko
(Ch. Homerbrent Asobu - Chinart Marja Dmitiëwna)

Söndagen var vi på nedre plan men ändå ganska långt bort från musiken och allt som hände i final ringen. Idag dömdes Japparna av Åke Cronander och han gjorde precis som det blev dagen innan. ”Viktor”, Ch. Vouges Roiyaru Toriko var för första gången i Championklass och var BIR med CABIC. ”Greta”, Vouges Roiyaru Naiki fick var BIM med CACIB och fick cert Nr: 14!!

På Cavalierer gick det också bra. På Lördagen blev ”Laila”, Ch. Vouges Orthia 4a Bästa Tik och på söndagen blev ”Ceasar” Vouges Nathan 4a Bästa Hane. Grattis till Anna & Ivan och tack för att ni gör ett så bra jobb med era hundar. Tittar man i katalogen så var många hundar där med våra hundar bakom sig. Bland annat BIM tiken på lördagen som fick både cert & CACIB. Bio-Bio’s Take My Breath Away som är en dotter till Ch. Vouges Jason (Bror till patella undersöka Ch. Vouges Justin) stort grattis till Susanne som var överlycklig. Så det är svårt att plocka ut någon speciell att gratta så jag säger STORT GRATTIS till alla vinnarna. Ni gör ett fantastiskt jobb med era Cavalierer!!

Vi hade svårt att få ihop våra dagar med att stanna till finalerna så tyvärr representerades inte någon Japanese Chin. Men att ha monter på mässan plus en massa valpar hemma gjorde att vi fick prioritera. Jag åkte hem och fixade med hundarna så fort jag var klar och Per, Anton, Johanna & Jimmie tog hand om montern och försäljningen av Chris Christensen.

Vår monter på My Dog 2012

Hur gick det då för montern?? Jo, vi slog alla tänkbara säljrekord. Hur kul som helst och vill här och nu passa på att tacka alla nya och gamla kunder och besökare i montern.

Vi hade en mycket trevlig och rolig helg men det var också väldigt mycket på gång hela tiden. Ibland tappade man liksom både fokus och humör. Kändes som om man skulle vara överallt på samma gång och samtidigt prata med allt och alla och dessutom ”försöka” vara lite trevlig.

Veckan runt My Dog gick i ett. Fem dagar med montern, eller kanske 6 då allt skall packas ner dagen innan. 2 dagar ställa hund, 5 dagar med inneboende, 2 utomstående parningar…men hur det än är så är det alltid lika trevligt att träffas och umgås runt utställningar men när allt är över … puh… vilan är skön, eller hur!!?

Vi klarade helgen och det har vi våra underbara vänner att tacka för. Som så snällt ställer upp och hjälper till. Anna städar hos valpar, Lena lagar mat, Ralph hjälper till att plocka ner monter mm. Puss till er alla!!

Nä, nu skall jag kolla om DHL kommer och hämtar alla paket som skall gå idag. Sedan är det lite fredags städning som gäller innan jag tar fredagen den 13:de och fredagsmyyyys……

Hoppas i fortsättningen att jag slipper ta upp tråkiga och ”neggiga” ämnen. Hade tänkt att min blogg skulle bli så positiv som möjligt under 2012. Men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Vem vet, den kanske blir ”bitchigare” än någonsin!!



Trevlig helg!!

Inga kommentarer: