torsdag 20 december 2012

FRAMTIDEN!

 
Nu har jag ägnat morgonen med en massa koppar kaffe och lite framtidsplaner med mina Cavalierer. Jag vet inte men jag tycker det blir svårare och svårare. Alternativen blir smalare och snävare. Kanske mest då det är mycket att tänka på. Man skall ju på något sätt baka in allt så att det blir så bra som möjligt utan att "tulla" något på hälsan. Att få ihop helheten på ett enda A4 ark är verkligen inte lätt.

Man kan inte tänka här och nu heller. Får inte glömma, - Vad gör jag sen med det planerade resultatet? Men vem har sagt att det skall vara lätt. Det är mycket som skall stämma och också mycket som kan gå fel.

Men studerar man och skriver ut en massa stamtavlor som man har skrivit för hand så får man en bättre helhets bild. Detta gäller givetvis både hälsa, typ och exteriör. Jag tycker i alla fall att det är lättare så. Sedan får dessa stamtavlor ligga ett tag och man går tillbaka och tittat på dem då och då, för att sedan försöka köra finliret. Kanske då göra en ändring här och där...

Skrivaren har gått varm nu på morgonen med en massa Cavalier stamtavlor. Känner att det blir riktigt bra och inspirationen är på topp. Så kanske skulle jag sätta mig ner och nu göra likadant med mina Japaneser. Men då måste jag nog sätta på en kanna kaffe till .... ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Funderar också mycket på detta
Kanske måste vi se lite bredare på problemet och leta lite untanför utställnings ringarna efter friska o sunda cavalierer
om nu ser på valpkullarna är det många som använder samma hanar
vet inte om jag tycker det är så bra ?
Men det ät mycket att tänka på
hls
Pia

Vouges sa...

Ja, jag kan också tycka att det är lite synd att ett fåtal hanar går mycket i avel. Ibland känns det som om hanhunds ägarna inte riktigt tar sitt ansvar. Men vad skall man säga om de är friska och fina? Det har alltid varit såhär, bara att hålla tummarna och hoppas att det håller. Men avel på ett fåtal populära hanar styr mycket vart aveln är på väg och det måste hanhundsägarna tänka lite på!