onsdag 3 juli 2013

KÖNSROLLER

Detta med könsroller i vårt samhälle tycker jag ibland kan vara lite intressant att följa, eller hur? För enda stunden skall vi killar ha motorolja under naglarna, för att i nästa vända lära känna vår feminina sida och typ få ingång tanterna hemma i soffan när man rullar höfter med full make-up och utmanande kläder i Let's Dance.

Samma är det ju för tjejerna. Ena stunden skall de vara sexobjekt på framsidan av en tidning för att sälja lösnummer för att sedan helt vända och vilja ha makt och VD positioner. Och samma är det ju i våra förhållanden. Det delas oftast upp roller som att det mannen tar hand om bilen och kvinnan barnen. Men hur gör vi bögar då? 

Jo, jag tror vi gör allt och då oftast tillsammans. Jag tycker mig se att detta även sker allt oftare i hetero förhållanden. För numera hjälps man mer åt med att renovera hemma och att ta hand om barnen. Jag tycker detta är jättebra att vi närmar oss varandra mer och mer. För varför måste vi dela upp oss hela tiden. Vi är ju människor oavsett kön, eller hur?

Allt löser sig ju på nått sätt i alla fall. För de som vill ha och köra stenhårt på könsroller a la 50-60 tal som att mannen tittar på fotboll och frugan står vid spisen hittar ju varandra ändå. Och de som vill leva mer lika ta lika ansvar hittar ju varandra också. Det finns nån för alla, så vad är problemet? Man måste få vara den man vill vara och då utan att bli diskuterad att man inte tillhör någon norm i samhället. Vi är alla olika och vill olika med våra liv! Jag brukar säga till Per att man skall göra det man är bäst på, sen spelar det ingen roll om det är fjolligt eller manligt! och han är bra på massor och då slipper jag.. - Hahahaha... 

Detta ämne kan man diskutera i evigheter. Speciellt med typ kvinnor som har hår under armarna. Eller med män som plockar ögonbryn och använder natt crème. Men visst är det lite kul att dra allt till sin spets och driva lite med det kvinnliga och det manliga ibland!
 
- Alltid retar det nån!! 

Inga kommentarer: