fredag 13 september 2013

ETT BESLUT!

 
I många, många år har det sett ut som bilden ovan här hemma. Cavalierer i alla fyra färger har rusat runt här hemma nästan som en sommar äng i olika skiftande färger. Men jag känner nu att den tiden och eran snart kommer att vara över. Jättetråkigt och samtidigt ett jättetufft beslut för mig.

1988 kom min första helfärgade Cavalier in i mitt liv. "Jackie", Danita Queen Jackie som var en Black&Tan. Hon ligger i stort sett bakom alla våra helfärgade Cavalierer idag. Men som det ser ut just nu så ser jag det nästan helt omöjligt att föda upp Cavalierer i dessa underbara färger. Alltså med våra regler vi har idag plus att man inte kan få ETT enda vettigt svar på frågor man har när det kommer till avel och hälsa. Om jag inte riktigt vet vad som gäller, hur skall jag då kunna föda upp hundar på bästa möjliga sätt?

Samtidigt så har jag själv också lite gått in i en ny era i mitt liv och detta gör ju också sitt i detta beslut. Dessutom har jag "bara" fem helfärgade hemma just nu. Ch. Vouges Ruthie, Ch. Vouges Jocelyn, Rosscrea Simply Red (1 cert) och hennes barn, Vouges Zinatra (1 cert & 1 res-Cert) och Vouges Zombie (aldrig utställd). Så riktigt än är inte den helfärgade eran över. Men både Ruth, Jojo och Poppy är ju pensionärer, och då blir det liksom bara Jimmie och Bombie kvar avelsmässigt. Fast det är klart, svårt att gå vidare med två kullsyskon!

Många av mina helfärgade har ju redan flyttat upp till Kari och Dan på Glittertinds Kennel i Edsvalla. Jag känner mig så trygg och lugn med detta för jag vet att de gör ett fantastiskt jobb för de helfärgade Cavaliererna. Jag vet också att de har massor med spännande planer och framtiden och bredden där ser verkligen ljus ut. Jag beundrar verkligen alla som helhjärtat jobbar för Ruby och Black&Tan, ni som inte gör detta förstår kanske inte riktigt hur svårt det är ibland och hur begränsad man är när det kommer till helfärgat och dess avel och hälsa. 

Men jag är lite sådan att jag kanske vill lite mer än vad man ibland kanske kan eller får. Jag har verkligen försökt på bästa möjliga sätt genom åren med att försöka att blanda färgerna lite så att det skall komma något gott ur det och inte bara en blommig valplåda. Detta vet jag nu att Kari och Dan kommer ta över och jag hoppas att jag i tanken fortfarande får vara med på ett litet hörn och komma med mina tankar och idéer, för jag skall ärligt säga att det smärtar mig lite i mitt hjärta att ta detta beslut. Känns på något konstigt sätt som en del av mitt liv bara försvinner bort, långt bort..... Fast när jag tänker efter så är det ju inte så långt till Edsvalla!! ;-)
 

Jag får helt enkelt i framtiden njuta av mina Blenheims och kanske en och annan fin Trefärgad i fortsättningen, och av mina vit/svarta Japanese Chins såklart. Det är ju inte illa det, man måste se allt positivt och som sagt, - var sak har liksom sin tid. Detta är något som jag har funderat på väldigt länge. Faktiskt redan innan vi fick hit Ch. Clopsville Jack Daniels från England 2005 om jag skall vara helt ärlig. Så även om det är lite sorgligt, så är jag riktigt nöjd med mitt beslut. Den nedre bilden är ju jättefin den också, eller hur?? 

Nu skall jag gå och mysa med Per och "Magic" Mike i soffan lite tänkte jag. Visst låter det lite spännande och mysigt. - Hahahaha 
 
Lycka nu till i helgen alla som skall ställa ut, jag håller tummarna för er som vanligt!! ;-)



1 kommentar:

Unknown sa...

Synd för rasen cavalier att en av
dom bästa slutar. (med helfärgat)
Samtidigt som jag förstår dig efter allt "motstånd".

Lycka till med framtida planer !
/A.