torsdag 12 september 2013

INSOMNIA

I perioder så kan jag ha väldigt svårt med att somna. Det är hur jobbigt som helst och jag sa till Per i förrgår att nu var det minsann längesedan jag hade svårt att somna. Vad händer? Jo, jag kunde inte somna igår trots att jag var trött som ett as. Kanske var det också lite för att jag slumrade till på soffan igår kväll.
Vid tre tiden inatt gav jag upp och gick upp igen för att försöka starta om allt på något sätt. Innan så hade jag bara rullat omkring och inte hittat något bra ställning. Kuddarna var inte sköna och armarna var bara i vägen. Hittade inget skönt läge liksom. Lika bra att gå upp då, gå på toa och dricka lite vatten och försöka nollställa sig. Skrev en lapp till Per och la i köket att han skulle väcka mig tidigt, så att jag kan somna ikväll.

Vet inte varför det blir så men kanske för att jag ligger och funderar på massor med olika saker på samma gång. Det kan vara allt mellan himmel och jord. Kan liksom inte varva ner och bara vara. Men när jag sedan äntligen somnade så får jag värsta mardrömmen istället. Jag drömmer aldrig heller, i alla fall inte vad jag kommer ihåg. Min dröm i natt var att Per dog och jag vaknade med ett ryck runt fem, och var då ledsen i hela kroppen precis som om allt verkligen var på riktigt. Var faktiskt tvungen och tända lampan och kolla så att han andades.... 

Fy satan för att inte kunna sova riktigt. Hoppas nu på en bättre natt så jag kan sova ordentligt och att ingen dör. Just nu ser jag ut som ett ras men känner mig ändå pigg och utvilad. Konstigt?!

Dags att sätta borsten i några Jappar tror jag. Ja, så får förmiddagen se hur... 

Inga kommentarer: