lördag 21 december 2013

JULGRANAR

Måste säga att jag tycker det är himla roligt att se alla dessa julgranar som folk har hemma. Den ena stoltare än den andra lägger ut sina skapelser på nätet. Inget är fel och inget är rätt, bara en fråga om tycke och smak. Sen kör man med levande granar så kan det ju heller inte bli samma år efter år.

Sen finns det ju massor med människor som fullkomligt älskar detta med jugransdekorationer. De har olika teman och färger varje år och lägger massor med pengar, för det kostar ju ändå lite. Speciellt om man vill göra något lite extra. Kolla bara på hur många klär sina granar i drömmarnas land. Även hus och annat dekoreras kanske lite till överkant. Men mycket av detta kommer ju även hit. Vi har en väldigt färgglad granne några hus bort!! 

Själva är vi kanske lite tråkiga kanske som inte kör med "riktigt" gran. Men jag orkar inte med allt barr. Sen att ha hundarna springandes i detta. Nä, inte min grej. Vi har en svart plastgran köpt på Hemtex för några år sedan, som har en lagom storlek. Inte pytteliten och inte heller mega stor. Passar oss perfekt och är lätt att fälla upp och ner. Lätt också att klä och klä av, när väl den dagen kommer. 

Bara fantasin som hindrar hur en gran skall se ut, är nästan som med hundar. En fråga om tycke och smak. Jag tycker det är underbart att vi alla inte är lika, för hur tråkigt hade inte det varit om vi alla hade haft samma! Nedan är lite olika förslag på granar som jag hittade på nätet. 

Ikväll eller imorgon skall vi också få upp vår gran. Skall först bara röja undan lite så att den får plats. Eller skall man kanske till och med skita i gran i år?? 

Men nu först skall vi smälla i oss hemmagjord pizza och till det blir det lite julmust!!
- God Jul!!





Inga kommentarer: