onsdag 4 december 2013

KLAPPAT Å KLART

Så, nu har jag sovit väldans gott efter att nästan ha varit vaken sedan natten till måndag. Men allt gick väldigt bra med "Barbie", Vouges Wedding Song igår. Det var ju första gången för henne och hon skötte det precis som om hon haft valpar förut.

När väl första valpen kom 23:20, som var en hane på 220 gram så rullade det sedan på i ett lagom tempo. Efter hanen kom tre tikar på 170, 180 och 200 gram. För att sedan avslutas 01:50 med en hane till på 200 gram. Små skönt när allt funkar som det skall och det är en skön känsla att se vilka naturliga krafter som kommer fram i tikarna när de valpar. Oavsett om det är första gången för dem eller inte. 

Per har varit hemma idag och hjälp mig, för jag vet annars inte riktigt hur jag hade löst allt. Hur gör andra uppfödare? Och hur gör de som har heltidsarbete och samtidigt föder upp hundar, - alltså jag bara undrar? 

Jag hade ett möte i måndags som jag helt totalt missade på grund av att "Baby" fick valpar. Så himla pinsamt när de ringer upp en och frågar var man är. Hatar sånt och känner mig så oansvarig och respektlös mot de som faktiskt väntar på mig. Men det löste sig och jag bokade om mötet tills idag då "Barbie" var planerad till att valpa först på fredag. Men vad händer hon får idag och jag fick då tidigt imorse ringa och avboka !

Alltså jag kunde inte ens lösa ett litet möte på kanske 30 minuter denna vecka. "Baby" var ju planerad tills i fredags och gick istället över tiden, kanske inte så ovanligt när det bara är en valp. Jag menar att planera valpningar med sitt vanliga liv är ju verkligen inte lätt alla gånger, de valpar när de valpar liksom. Spelar ju ingen roll hur många fina kalendrar man har eller iPhones som påminner om det ena och det andra. Hundar och valpningar är ju lite svåra att boka in. Hur gör då alla andra som jobbar typ 9-5 varje dag. Min hjärna får just nu inte ihop detta men kanske är det för att jag fortfarande nästan känner mig bakfull pga. för lite sömn. Man har säkert nån backup plan som jag inte kommer på just nu.

Valparna verkar i alla fall väldigt starka och pigga. Annat än vad man kan säga om mig och "Barbie" just nu. Det är sådana valpar som så fort de kom ut så ville de ha tutte. De liksom pickar som små fåglar med sina huvuden rakt ner i fällen där de ligger på för de har liksom ännu inte riktigt kommit på var tutten finns. - Så gulliga! ;-)

 
Nu har vi möblerat om och både "Baby" och "Barbie" ligger numera placerade nedanför min säng. Det gick också fint och de verkar inte störas av varandra. På bilden är det bara fyra valpar, då jag tog den i natt medans nummer fem var på väg ut. Vill inte störa "Barbie" nu med en kamera och allt då hon sover så gott med sina små. Får försöka fota dem mer imorgon... 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till fina valpar!

Anna sa...

Gratulerar till fina valpar och önskar Er lycka till:)

Vouges sa...

Tackar!! ;)