söndag 23 mars 2014

KIKI KINDEREGG

- Ok, känner nu att jag är mer vaken och beredd på att berätta om min stora och plötsliga överraskning igår. För helt ärligt, jag var inte beredd alls. Vi var ju iväg på en tur till Kari och Dan igår. Allt för att vi skulle hämta hem "Kelly", Vouges Silver Coin som skall ha valpar om ca 2 veckor. Men mer om detta en annan gång.

För att kunna planera och få ihop både dagar och veckor så passade lördagen oss alla utmärkt. Allt var lugnt hemma på kvällen, natten och morgonen innan vi drog iväg. Hade det inte varit det så hade vi givetvis inte åkt.

Hemma lämnade vi alla våra hundar, så också "Kiki", Ch. Homerbrent Chinki då hon var dräktig. Men hennes dygn går ut föst på torsdag från första parningen, så kände inte oro över att lämna henne. Tänkte att hon kommer ju inte få förrän i slutet av nästa vecka. Men när vi väl kom hem igen så kom hon springandes mot oss med en blick i ögonen som typ sa, - Asså shiit vad bra att ni kom, för mitt vatten har gått!

Men jag tänkte inte så mycket mer på det där och då för alla hundarna behövde ju komma ut. Så allt blev liksom som vanligt. Vi fick ut alla hundarna och när de väl var ute så fick jag se att biabädden som de har i köket och är fullproppad med leksaker och nallar var helt huller. De flesta nallarna låg dessutom utanför.....

Jag tänkte, - Shiiit, hon har varit här och bäddat. Snabbt in med hundarna igen och serverade dem lite mat. Alla åt som vargar men inte lilla "Kiki". Hon tittade på mig igen med en blick som sa, - För faan, ser du inte hur jag mår. Visst hade jag sett det, såg det redan när vi kom hem. Men det var liksom först här polletten verkligen ramlade ner.

Jag hann ju till och med blogga om våran dag innan, sedan ändrades ju planen totalt inför vår lördagskväll. Det var bara att slänga fram allt man behöver i en valpning. Tur som är så är man aldrig själv, så med Hanna och Per som hjälp gick allt fort. Sedan kom första valpen redan 19:15.

Trots allt gick allt utmärkt och lugnt och stilla. "Kiki" visade vilken master hon är på att valpa. Hon sa inte ett knyst och plötsligt var han bara där. En liten kille på ca 154 gram. Kanske lite svart, men vad sjutton gör det. Det blev en Svarte Petter och han lever, han är tjock, han är pigg och resten är precis som det skall.

Sedan rullade det bara på och näste ut var en liten tjej på 156 gram. Följt av ytterligare en tjej på 157 gram. Och sist men inte minst var en tjej på 163 gram. Alla så fina, alla så pigga och alla så jämna. - Herregud, alltså vilken överraskning. Dessutom att få en kille och tre tjejer är ju inte illa. Och tjejerna är så fint tecknade och jag är lyckligast i världen just nu. "Kiki" var väldigt lugn och metodisk. Hon fick en valp i timman ungefär. Starka fina värkar och hon sa inte ett pip på en enda valp....

Några timmar gammal valp efter - 
Ch. Aranel Kenzo & Ch. Homerbrent Chinki

Jag vågar inte ens tänka på hur det egentligen hade kunnat gå. Att planera sina dagar som uppfödare är verkligen inte lätt alla gånger. Jag är hemma 24/7 på grund av detta. För man kan faktiskt inte förutse allt som händer eller som kanske kan hända. Så att vara hemma med mina hundar är en självklarhet. Men alla är ju inte det och det kan jag både ibland beundra och även undra. För hur gör man när man jobbar heltid och föderupphundar? Tror ingen har i sina planer att tikarna skall valpa på lördagen när de har sina dygn från första parningen på torsdagen veckan efter. Andra parningen blir ju faktiskt på lördagen veckan efter.

Nä, det är verkligen inte lätt och jag tackar gud för att det gick bra. Men jag erkänner att jag känner mig faktiskt lite dum. Natten har i alla fall varit lugn och valparna har varit väldigt tysta. "Kiki" har redan fattat grejen och nu hoppas jag att allt i fortsättningen går lika bra som det redan har gjort. Fyra små nya "Roiyaru's" som betyder Royal på Japanska är födda, och jag kan inte se mig mätt.....

Så ja, man kan säga att mitt "Kinderegg Kiki" gav mig fler överraskningar igår än vad jag var beredd på. Nedan lite bilder på dem tagna nu på morgonen och fler kommer allt eftersom. - Ha en bra dag!!



Inga kommentarer: