tisdag 22 april 2014

DOG NEWS

Känns som om det är måndag idag, helgdagar och firande gör en helt förvirrad. Men vilken påsk vi har haft och vilket väder, - Helt Super Duper!! Vill bara ha mer...... :D

När man bloggar som jag gör så försöker man också med att hinna läsa lite andra bloggar. Alltid kul och man kan få lite inspiration till olika saker. Igår läste jag Dog News blogg och blir lite förvånad att man skriver som man gör. Nästan uppviglar folk till att skicka in en massa snaskigt som andra sedan skall gotta sig i, - Varför? Vad får man ut av detta?


Jag skall ärligt säga att Dog News är en blogg som jag faktiskt ganska sällan besöker. De kopierar bara allt som händer om och runt hundar i nyheter som redan finns att läsa i diverse dagstidningar, och de har jag redan läst. Man kan säga att fantasin tryter.... För vem vill läsa om hundar som är dränkta? Vem vill läsa om hundar som biter barn? osv... bara en massa negativt i inlägg efter inlägg, när det egentligen finns så mycket positivt med hundar att ta upp. För hunden är ju faktiskt människans bästa vän, eller hur? Men efter att ha läst alla inläggen så vete sjutton om man verkligen vågar skaffa en hund, om man nu kanske funderar på att göra det.

Det jag nu reagerade på var inlägget om "Sjuk avel", ni hittar det HÄR. Återigen tar man där upp min, eller vår ras, alltså Cavalier King Charles Spaniel. Man hänvisar också i inlägget till en ca 3 år gammal artikel som publicerades i Finland eller nått. Detta inlägg kan jag inte se på annat sätt än att man drar allt och oss alla över en kant och bara vill smutskasta en hel uppfödarkår och vår underbara ras. VARFÖR?

Man antyder där att rasen är så sjuk att den borde förbjudas. Men artikeln är 3 år och ännu är inte rasen Cavalierer förbjuden, visst är det lite konstigt? ;) Vart vill man komma med detta inlägg egentligen?

Vet Dog News inte att vi i Sverige har ett av de hårdaste hälsoprogrammen i Sverige av alla raser som finns, då redan sedan 2001? Vet Dog News att det forskas som aldrig förr när det kommer till SM (Syringomyelia) och andra sjukdomar som vi har, och brottas med. Men eftersom de verkar veta det mesta så kanske de kan förklara för oss alla HUR SM nedärvs?

Vet Dog News vad te.x. uppfödarna i Finland & Sverige gör idag för att använda så friska djur som möjligt i den fortsatta aveln? Vet Dog News att tillexempel försäkringsbolaget Agria har flyttat Cavaliererna till en lägre riskgrupp vilket då alltså medför billigare försäkring då man inte längre anser att rasen är så sjuk? Detta är bara lite av det jag just nu kom på, finns säkert massor mer.

Varför skriver man inte om sådana saker istället? Saker som visar att det faktiskt går framåt och att vi människor faktiskt KAN påverka vår avel och faktiskt göra allt bättre med att använda friska djur och vara noggranna i vårt tänk och avel, då givetvis oavsett ras. Visst finns det sjukdomar bland våra djur, vissa raser har kanske mer och lite svårare än andra. Tyvärr är det många raser som har exakt samma problem som Cavalierer, så vi är faktiskt inte ensamma. Allt som oftast glömmer man av någon konstig anledning bort det. Så att peka ut en ras är för mig inte ok. Skriv då hellre istället om raser som är helt problemfria, vilka det nu är? För det hade varit mycket roligare och trevligare att läsa om. Eller hur? 

Att skriva att vi blundar och hyschar problemen är ju och blir ju bara så himla pinsamt. Om det är någon rasklubb där diskussionerna går heta och jobbet med att få en så frisk ras som möjligt så är det faktiskt inom Cavalierern. Kanske får vi då istället skit för att vi tar upp problemen till ytan och jobbar med dem. Eller jag vet inte varför.... Men vi gör i alla fall nått, och vi är alla som håller på väl medvetna om vad vi har att jobba med och på. - Ta inte det ifrån oss...


Jag är så trött på att allt hela tiden skall vara så himla negativt när det faktiskt inte alls behöver vara så. Och har man då som man anser dessutom den största hund bloggen i Sverige så bär man också ett tungt ansvar på sina axlar vilket borde göra att man tar reda på saker och ting innan man skriver. Men det kanske blir lätt fel om man skriver och hittar på själv, och då inte har kopierat ett inlägg från typ Aftonbladet eller liknande. 

Men ni som vill, skicka då in era snaskiga historier till Dog News. För de lovar ju dessutom att ni får vara anonyma till 100%. Vad de nu skall ha all sådan skit och information till? Gör det verkligen rasen eller våra andra raser friskare?

- Äsch jag skiter i detta nu och avslutar detta inlägg med att skriva som Dog News trots allt gör. - Ingen vill väl föda upp en sjuk hund!

1 kommentar:

AKH sa...

Hej,

Jag misstänker starkt att det är veterinärer bakom Dognews. Häromdagen plockade de bort två kommentarer jag gjorde i anslutning till deras inlägg om att allt fler veterinärer svartmålas på nätet.
Har du nån aning om vilka som står bakom? Faktiskt olustigt att en så stor blogg ska vara anonym. Det ökar definitivt inte på trovärdigheten.