onsdag 9 april 2014

STOLT MOR

CH. HOMERBRENT CHINKI
(GBCH. Homerbrent Kandai-Na - Homerbrent Nihon Siki)

Vissa hundar visar med sina uttryck mycket tydligare än andra att de verkligen är stolta och glada över sina små bebisar. Vissa kan man även läsa av genom att bara titta dem i ögonen, vissa blommar också upp på något sätt och blir bara hur vackra som helst. "Kiki", Ch, Homerbrent Chinki är en av dem. Hon sitter ofta med huvudet högt hos sina valpar, det är precis som om hon sitter på en liten kulle och tittar ut över vidderna. 

Klippte precis klorna på dessa små krabater. Mest för att jag såg att de nu lite smått har börjat slå varandra med sina små tassar. Man vill ju liksom inte att en vass klo skall skada någon annans ögon. Men att klippa klor på Chin valpar som inte vill är inte det lättaste. Går inte att beskriva men att klippa en Cavaliervalp är ju lätt som en plätt.

Även dessa små har idag fått förslag på namn till stamtavlan. Jag har ju kört på Roiyaru och fortsätter med det då det var ett smart drag. Roiyaru på japanska betyder "Royal", och jag har sedan fått alla namn översatta till japanska efter kennel Ricksbury i England som har Cavalierer. Lite kul att kunna ha en Royal Reflection, Royal Scandal eller Royal Temptress utan att någon egentligen vet eller kanske förstår. Så jag har en lång lista att gå igenom och plocka namn i från.

Nu är det ju så att på japanska så finns det flera ord med samma betydelse vilket gör att jag kan döpa en hel kull till typ Royal Scandal. Men orden ser olika ut så ingen vet ju heller att betydelsen är den samma på alla valpar. Lätt för mig att komma ihåg sedan vem som är vem, för japanska namn kan annars vara väldigt svårt att både uttala och hålla reda på.

Så "Kiki's" valpar heter numera på engelska, Royal Appearance vilket på japanska blir typ;

Vouges Roiyaru Youshi
Vouges Roiyaru Fuushi
Vouges Roiyaru Mibae
Vouges Roiyaru Zama

Men vissa namn är lättare än andra. Te.x. Lena Svalling-Ekdahl har ju en liten Jappe från mig, som kallas "Hiro" till vardags men heter i stamtavlan - Vouges Roiyaru Hi-Ro. Inte så svårt kanske att lista ut vilken Ricksbury hund han är döpt efter, eller hur? ;)

1 kommentar:

johnny sa...

vilken söt hund!