måndag 16 mars 2015

VI.....


Har i helgen gått och badat och fixat mina hundar i all röra här hemma och samtidigt funderat lite på hur var och en av oss gör, tänker och fungerar. Någonstans så tycker jag att det saknas respekt för att vi alla faktiskt gör och tänker på helt olika sätt, inget av det behöver vara fel. 

Jag menar, allt jag gör behöver inte vara rätt för någon annan och tvärtom. Men att man inte tänker så långt att det jag väljer att inte göra kanske är hel rätt för någon annan. Jag vet inte om ni förstår vad jag menar men jag är så himla trött på all drama och allt tyckande om det ena och än det andra. Vi har alla olika bakgrund och olika förutsättningar i livet, så är det bara. Men ibland tycker jag respekten för varandra är lika med noll. Vi hugger som kobror innan vi ens har försökt att sätta oss in i den vi hugger. Så tråkigt att det skall behöva vara så.... 

Köper jag en hund så känns ju den rätt för mig, men kanske inte för dig. Parar jag med en hane så är han ju rätt för mig, men kanske inte för dig. Behåller jag en valp så är den rätt för mig, men kanske inte för dig. Ställer jag ut en hund så tycker jag ju den är fin, men det kanske inte du tycker.... osv...

Jag har så svårt att förstå att vissa hela tiden måste tänka och tycka högt. Givetvis tänker och tycker jag också men jag känner absolut inte något behov att att göra det högt. Där har vi skillnaden på många av oss. Vissa tycker då bara att man är ärlig som säger "sanningen", andra tycker att man är dum och att det bara var onödigt sagt. 


Sedan har vi detta fenomen om att ÄGA, som jag också gått och funderat på. Vissa tycker att de har rätten att äga sina vänner och att det då lite blir "Rör inte min kompis". Men har man då någonsin satt sig in i om verkligen kompisen vill bli ägd? Är man verkligen vänner på lika villkor om man ens tänker så?

Samma gäller de olika kennlarna. Vissa tycker att den och den äger en viss kennel och då håller man sig ifrån den kenneln av någon anledning - Varför? Detta gynnar ju varken dig och din uppfödning eller rasen om man kanske inte vågar eller håller sig ifrån en kennel eller hundar man tycker om. Då bara för att någon känner att de ÄGER en viss kennel. Tror ni den kenneln verkligen vill bli ägd och bara säljer till en och samma person om och om igen? Vem gynnar det liksom....  ?


Samma om vi sedan benar ner till hanhunds nivå. Om jag tillexempel använder en hane här hemma eller utomlands så har jag tydligen sedan ensam rätt på den, ingen annan får då använda samma. Eller ens köpa valp efter samma hane. Mycket konstigt tänk enligt mig. Jag har alltid och kommer alltid använda den hane som jag tror passar min tik bäst. Oavsett om någon har varit där före mig. 

Blir så konstigt men om jag köper en hund eller behåller en hanvalp, skall jag då bara kunna låna ut den till en enda person? Nä, för mig är marknaden fri oavsett om det gäller kennlar eller specifika hundar och man skall göra det som känns rätt helt enkelt. Låt ingen eller inget stoppa just DINA drömmar och planer. Igen äger någon kennel eller handhund men än ägaren själv. Våga fråga och låt dem bestämma vem som får och inte..


Som sagt, vi tänker, gör , tycker och är olika. Dags att börja visa lite respekt och inte hela tiden jaga och vakta på vad den eller den gör eller planerar. Blir så tröttsamt när det inte finns någon som helst respekt inför varandra. Vi får inte glömma att - Vi är alla lika värda.....


Det är en härlig måndag idag och detta var lite av mina tankar i helgen som var. Ha nu en underbar dag och ta vara på varandra. Hjälp till, stötta och kom med tips. Det tjärnar vi alla på!! 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet kan väl var att leva som man lär - så även för dig !!

Vouges sa...

Absolut, det gäller även för mig!! :)

Norma Inglis sa...

and I see your problem anonymous....!