måndag 21 mars 2016

HÄLSORESA??


När vi var i England och besökte deras stora rasspecial så passade även några av oss på att gå på ett hälso-seminarium dagen efter där vi fick en uppdatering om vår ras Cavalier King Charles Spaniel och hur det ser ut, har sett ut och förhoppningsvis kommer se ut i framtiden.

Vi gick igenom massor allt från syringomyelia, hjärtan till inavel och parning & valpning mm. Måste säga att detta var väldigt intressant att lyssna på. Trots att allt var på Engelska så gick det ändå bra att förstå och hänga med. Jag menar, medicinska termer och sånt är ju inget man lär sig i skolan precis. Men med många riktigt bra föreläsare som pratade allvar men samtidigt på ett väldigt positivt sätt så gick allt riktigt bra.

Jag önskar att fler kunde fått vara där, fler som fick höra var som pågår när det kommer till forskning, nuläget och annat. Men det går ju inte men jag hoppas att buskapet och bra sammanfattningar från detta seminarium sprids så att så många som möjligt kan få ta del av detta. Bara detta att stämningen på plats var på topp säger ju faktiskt en del om hur mötet gick, eller hur?

Det finns ett ljus i tunneln, det gäller liksom bara för var och en att att hitta rätt tunnel!!

Ralph Lindberg & Kari Sundqvist




- Lite go fika och lunch bjöds det också på...  ;)

Inga kommentarer: