måndag 29 augusti 2016

SUPER HELG - DEL 2


Upp i ottan i söndags för att göra en dag 2 i Backamo. Denna gång var det "Minigruppen" som ordnade utställningen. Någon kallade den lite fyndigt för "gruppsex" då det är sex små rasklubbar som alla är så små så att de inte kan anordna en egen rasspecial. De går då samman och delar på en domare där varje ras sedan kan genomföra sina specialer. Sammanlagt var vi 63 hundar fördelat på raserna Japanese Chin, Phalene, Coton De Tulear, Malteser, Pekingese och King Charles Spaniel. 

På Japanese Chin så har vi bara en inofficiell och en officiell utställning per år. Detta var den officiella och lite synd tycker jag allt att det är när det bara är 12 hundar anmälda plus en avelsgrupp. Jag gjorde mitt bästa med att bidra med 7 och lite till klubbens kassa. Vi får hoppas att fler sluter upp i framtiden på vår lilla klubbs arrangemang. Om inte så kan man ju bara komma och ha en trevlig dag tillsammans. 


Domare för dagen var Lisa Molin och Japanese Chin var först in på morgonen. "Uno", Ch. Vouges Share-Do var även idag 2a Bästa Hane. Men idag blev en annan ordning på resultaten på våra tikar. lilla "Rosie", Ch. Vouges Roiyaru Ro-Zo blev dagens bästa till och slutade sedan dagen med att bli Bäst i rasen och alltså då även BIS på vår lilla special, eller hur man nu skall se det. 

2a Bästa tik blev "Kenza", Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu. 3a Bästa tik blev "Zama", Ch. Vouges Roiyaru Zama. 4a Bästa tik blev "Dolly", Vouges Roiyaru Houseki som fick sitt andra Cert. Precis utanför prispallen stod "Tyra", Vouges Roiyaru Kisaki som fick ytterligare ett Res-Cert.


"Kenzo", Ch, Aranel Kenzo är nu redan 7,5 år och han bara älskade att få komma ut i ringen igen. Lika vild och vacker som vanligt. Denna gången tävlade kanske inte han så mycket utan mer hans prestationer genom fyra av sina avkommor som kommer ur tre olika kombinationer. Med en super kritik så fick gruppen HP. Vet inte men jag tror inte det är så vanligt med avelsgrupper på Japanese Chins. 


Inte så vanlig med uppfödargrupper heller så det var lite kul att göra dessa grupper denna helgen. Även vår uppfödargrupp med fyra hundar ur fyra olika kombinationer fick HP och en fantastisk kritik. 

I slutet av dagen så gör dessa sex rasklubbar som en liten BIS final. Allt från Valpar, Juniorer, Unghundar, Veteraner och BIR hundar till grupper. Eftersom "Dolly" vann unhundsklassen så fick hon tävla i Unghunds BIS. Där slutade hon som BIS-2 efter en jättefin King Charles. 

Vår avelsgrupp var BIS likaså vår Uppödargrupp blev BIS vilket var väldigt roligt. Då är det lite värt att lägga ner all möda på att bada och fixa inför en utställning. Sedan var det dags för den "stora" BIS finalen och lilla "Rosie", Ch. Vouges Roiyaru Ro-Zu gjorde det riktigt bra med att bli BIS-3. Efter en fin Malteser och en fin King Charles som också vann hela "skiten"! (internt skämt... Hihi)


Vi har haft en mycket trevlig helg med goda vänner. Massor med skratt och glädje. Det var en kall dag men ändå fylld av värme, vi har hjälp varandra och vi har fått hjälp. Precis som det skall vara, så trevlig att kunna sammarbeta och hjälpa varandra. Det vinner alla på.... ;)

- Tack ALLA för en trevlig helg och grattis till alla övriga vinnare på denna trevliga utställning!!

Inga kommentarer: