torsdag 22 oktober 2009

CH. WILLIWAW WOODLOCK EMBER

Vår allas älskade "Majsan" har gått ur tiden. Hon somnade in i måndags, dagen före sin 9-års dag. "Majsan" var för oss en väldigt speciell hund, nästan mänsklig.



När Per var ute på sina resor med jobbet, så fyllde jag alltid hans plats med lilla "Majsan". Och när Per var hemma så slogs alltid barnen om vem som skulle få ha "Majsan" som säng kompis. Hon har varit en av de få som faktiskt ALLTD har haft en given plats in någon av våra sängar här hemma. Hon visste så väl att när Per var borta, för då fick hon sova hos mig. När kvällen kom rusade hon hela tiden till vår sovrums dörr. Precis som om hon sa - Skall vi inte gå och lägga oss nu. Hon hoppade aldrig på våran sovrums dörr när Per var hemma. Istället var det barnens dörrar (Speciellt Jens dörr) hon hoppade på. Hon var så klok!!

Hon kom till oss med flyget från Umeå som liten, liten valp. Kommer ihåg att Per åkte ut till Landvetter och hämtade henne. Han ringde och sa att hon var jättesöt men att hon var en liten tjockis. Det var ju precis det jag ville ha. Uppfödaren Helena frågade vilken valp i kullen jag ville ha, jag svarade - Den största och tjockaste. Och det fick vi... Hon kom till oss som en parnings valp efter vår fantastiska "Ruby", Ch. Immenhof's Summa Cum Laude.

"Majsan" började sin karriär redan som valp. Hon vann flera Bästa Valp. Och på bilden ovan blev hon BEST IN SHOW valp alla raser på kennelklubbens utställning i Skara för domaren Magnus Hagstedt. Minns det som igår... (Även om åren har gått, ser så ung ut på bilden)

Hon fortsatte sin karriär med bravur. Hon plockade hela 7 Cert, och flera bra placeringar. Inte illa för att vara en tik i denna färg. Hon fullkomligt älskade utställningar.

Sin första kull fick hon med Vouges Trespasser och vi parade henne en gång till med en hane i Norge vid namn Salador Channon. Tyvärr hade dessa valpar drabbats av ett herpes virus och vi klarade inte valparna. Majsan var så tålmodig men också deppad när den sista valpen somnade in och hennes korg blev tom.

De sista åren har hon bott hos en "gammal" vän till familjen. En underbar familj som har gett "Majsan" all sin kärlek. Där har hon bott tillsammans med kompisen "Carro", Vouges Olympia. Även om "Majsan" inte har bott hos oss de sista 3 åren så gjorde det så himla ont i hjärtat när de ringde och berättade vad som hade hänt.

Barnen i familjen hade ordnat med en fantastisk fin begraving. Den lille pojken i familjen har precis lärt sig att spela trumpet. Han spelade så gott han kunde och alla låtar han hade lärt sig. Hans lilla syster tog sedan över och sjöng, hon sjöng och hon sjöng. Inga riktiga sånger utan de hon kom på för stunden. Allt om hundar och hundhimlar mm. Den tredje pojken i familjen hade hand om rosorna som skulle läggas i graven hos "Majsan". De hade han tagit från sin mammas vas, då hon och hennes man firade sin 10-åriga bröllopsdag på lördagen innan. Så gulligt, jag blir så rörd av detta avslut.

Stort tack till uppfödarna, Helena & Ann-Charlotte Nilsson för att vi har haft den äran att få ha "Majsan" i våra liv!! Tack till Lisa med Familj, för att hon fick så fina sista år tillsammans med er.


Min älskade lilla Majsan, nu får du äntligen hälsa på din pappa igen.
Dina krämpor behöver du inte längre oroa dig för, de är borta.
Sov gott min lilla Snutta

SUCH WILLIWAW WOODLOCK EMBER
(Ch. Immenhof's Summa Cum Laude - Ch. Queenoustie's Blue Nun)

1 kommentar:

Kikki sa...

Fint skrivet, Hoppas att alla hundar kunde fått en sådan begravning!