onsdag 9 maj 2012

SCKCS SÖDRA INOFFICIELLA CAVALIERSPECIAL

I helgen som var dömde jag Södras utställning I Skåne närmre bestämt i Lomma. Det var en utmärkt plats att ha utställningen på. En brukshundsklubb som hade allt man behöver för att det skall bli bra.
Vädret var toppen, blå himmel men det var lite kallt i vinden emellanåt. Men vad gör det när man har trevligt. Det var kanske inte så många hundar som kom då det var många utställningar samma helg. Det var tvådagars i Danmark, Roskilde och även Lidköping. Så jag har full förståelse att man hellre åker på de officiella utställningarna.
Jag hade själv trevligt och jag hade Annelie och Hanna som hjälpte mig i ringen. Tyckte att det flöt på bra och att allt gick som en dans. Tycker fler skall testa på detta med att döma. Det är väldigt lärorikt och man får en annan syn på ”domeriet” när man själv står i mitten. Lätt att sitta vid sidan av och ”tycka”. Men när man väl står där så är det inte alltid lika lätt och givet som det ser ut från ringside.
Har tidigare dömt Cavalierer och första gången var i Stockholm på den trevliga färgindelade utställningen. Den gången minns jag att jag var RIKTIGT nervös. Men det gick bra. Andra gången var i Norge och där var det liksom i Stockholm, massor med anmälda hundar. I Norge hade de även andra klasser som jag inte riktigt var van vid som ”Gladaste hund”, ”Vackraste huvud” mm. Men så spännande. Det blir ibland långa dagar, och i slutet får man nästan hjärnsläpp på vad man skall skriva för kritiker.
Har även fått äran att döma Cavalierer i England. Så spännande och även här så lärorikt. Så får ni chansen och förfrågan om att döma, så gör det. Jag lovar ni kommer inte att ångra er och samtidigt som ni står där i mitten så lär ni er massor. Kankse skulle jag ta tag i detta med att bli auktoriserad domare och få dömma "på riktigt". Hum, vet inte riktigt!! Detta får tiden visa.....
Jag är mycket nöjd med mina vinnare. Jag hade både trevligt och roligt, blev dessutom solbränd. Hoppas att de som var där fick ut något av utställningen. Jag vill tacka Hanna & Annelie för hjälpen och för södras lokalområde som gav mig chansen att döma er väldigt väl anordnade utställning. Så tack till Rose-Marie, Pia och Birgitta och alla andra som var inblandade.

VALPAR BIR: Campanards My Amber Rose (th)  BIM: Petit Maxim Pierre Peters (tv)

VETERANER BIR: Duvhults Relaxation In The Sunset (tv)  BIM: Noble Line Caramelle (th)

VUXNA BIR: Ch. Chantismere Chinook (tv) BIM: Candygolds Nordic Angel (th)


Inga kommentarer: