lördag 4 augusti 2012

LÖRDAGS TIPS !


Idag har jag tvättat och fixat i alla hundarnas bäddar. Det blir massor med tvätt så som filtar, fällar och diverse nallar och leksaker. Nallarna dras ut hela tiden och behöver också ibland fräschas upp.
Men alla dessa hundhår…. Det bästa är att ta en karda och karda av både fällar och filtar. Man känner sig lite löjlig när man står där med ett Nalle Lejon och borstar igenom den på trimbordet. Men jag lovar, det hjälper och skonar tvättmaskinen. Massor med mindre hår där gör ju att maskinen lever längre.

Vi har länge haft två tvättmaskiner och två torktumlare. Detta är nästan en måste, i alla fall om man vill ha fräscha kläder. Skulle aldrig falla mig in att tvätta mina kläder efter en hundtvätt!! Nä, hundarna har sina egna maskiner vilket är väldigt skönt. De hundhår som inte lossar från fällar och dylikt lossar bra i torktumlaren. Men det sliter, vet inte hur många maskiner vi har köpt till hundarna genom åren. Men det är det värt!! Fem hela proppade maskiner med hundtvätt har snurrat här hemma idag!!

Så lördags tipset är: Karda allt innan det åker i maskinen och se till att skaffa hundarna egna maskiner!!

Inga kommentarer: