torsdag 6 december 2012

RÅÅ KALLT!!

Fyy, vad det har varit kallt idag. Visserligen var det lika kallt igår men idag har det känts kallare än -8. Har haft mängder med ljus tända idag för att på något sätt få lite värme. När det inte blev varmt snabbt nog så tvättade jag hundhaddukar, våra handdukar och sängkläder mm allt för att även få värme från två torktumlare. Blev ju toppen, var bara att ha dörren till tvättstugan öppen!! ;-)


Såg precis prognosen för vädret kommande timmar. Ser ut att bli minus -18 här inatt. Huuuu...

Sen detta med snö kaos i Sverige. Flyg, tåg och bussar blir inställda. Är det så konstigt egentligen? Förstår faktiskt inte varför folk gnäller på te.x SJ. Eller vill de som skall flyga från Arlanda verkligen lyfta när det finns en mega risk för olyckor?

Alla vet vi hur tungt och jobbigt det är att skotta uppfarten framför sitt hus. Snöar det dessutom jättemycket så får man ju gått ut och skotta igen. Tänk då att skotta hela E20 eller ett tågspår mellan Stockholm och Göteborg. Nånstans måste man väl ändå förstå att det är omöjligt.

Folk tycker då att det är dåligt att Swebus, SJ eller andra transport bolag inte har nån koll. Att de inte har lyssnat på SMHI och varit tillräckligt förberedda. Men varför kan inte den som skall resa ha lite koll själv? Jag menar de kan väl också lyssna på SMHI och planera sitt resande ut efter det. Kanske inte så bäst att resa om det varnas med klass 2 och snöstorm.... Eller?

Samma visa varje år - KAOS! Och nån måste få skulden... av alla dessa griniga människor som inte ens blir erbjudna ett glas vatten!!! Öh? Undrar om människor var lika griniga i New York när stormen kom och inget fungerade i flera dagar därefter. För vems fel är det att det kommer stormar och att det snöar?

Inga kommentarer: