onsdag 22 maj 2013

WE GOT THE POWER

Idag har jag haft en telefon dag vill jag lova. Har nog pratat i telefon hela dagen idag och just nu känns det nästan som om mitt öra brinner!!

Vi har idag avverkat massor med viktiga frågor och funderingar och då givetvis hund relaterade och andra viktiga frågor. Riktigt kul att köra ett telefon race ibland, man får upp ångan i många frågor. 

En fråga som faktiskt borde hamna på min lista är; Vilka veterinärer kan fria en hund som har blivit fälld på sin hjärtstatus? Jag vet att det är två men någon sa att det även finns någon i Skåne som kan fria. Men varför har vi bara dessa få veterinärer som kan fria, vem har bestämt det? När det kommer till ögon och knän så kan ju alla som har behörigheten fria. Varför har vi då inte samma på hjärtan? Känns konstigt att lita på alla våra veterinärer som kan och får kolla hjärtan ena stunden för att sedan inte göra det.

Ja, detta var väl en av frågorna som kom upp. Sedan detta med att blanda in Cocker Spaniel i Cavaliererna kom ju också givetvis upp. Ja, herregud vad säger man. Att ens diskutera och förespråka blandras avel när man är medlem i SKK känns ju faktiskt lite konstigt. Speciellt när det föds över 1000 Cavaliervalpar i Sverige på ett år.

Sedan att det hela tiden sades bara för ca 3 år sedan att vi inte behövde varken importera eller åka utomlands och para. Detta var då enligt de som kunde helt onödigt då vi i Sverige hade en så stor population att vi inte behövde detta. Vi hade massor med hundar i Sverige att tillgå. Men va sjutton tog denna population vägen på bara 3 år när det nu snackas om att blanda in Cocker spaniel? 

Jaja, allt skall man kanske inte förstå allt här i världen. Men skulle detta av någon konstig anledning bli sanning, ja - då ger jag upp och lägger helt av. För detta känns verkligen inte som en idé för mig. Skall bli spännande och se om denna nya korsning kommer bli en Blocket storsäljare i framtiden. För det finns människor som tror och snappar upp allt och hänvisar sedan till någon forskning som inte finns att detta är ett bättre och friskare alternativ. - Maj Gaad, säger jag bara... Vart är vi på väg??

Jag vet inte vad jag mer skall säga egentligen men vi tillsammans är de enda som kan göra något åt saken. Att få svar på frågor som kan ta oss framåt för frågar man inte kan man ju heller inte veta något och heller inte komma någon vart. 

Något annat som kom på tal idag var att kanske införa detta med mentorer som kan hjälpa och råda. Kanske inte så dum tanke ändå när jag tänker efter. Allt beror på hur det läggs upp och hur allt skall fungera. Tillsammans kan vi bli starka, kunskap och lite utbildning är aldrig fel. - We got the power!! 


Inga kommentarer: