tisdag 26 november 2013

ORGINAL

- Asså detta med att leka med någon annans "konst" är ju ibland och blir ju ibland ändå lite kul. Speciellt om man försöker förvalta och bevara som typ Agnes gör med sina låtar i "Så mycket bättre". Jag tycker hon gör ett toppen jobb och om man tittar på hennes kollegor som hon tolkar så verkar de väldigt nöjda och lyckliga över resultatet hon presenterar. Det blir nytt och det blir fräscht men hon har ändå behållit basen i allt.

Men om man inte förvaltar andras material på rätt sätt så är det lätt att man bara blir en - Karikatyr!
Tänk om vi ändå tänkte på samma sätt i hundvärlden, och inte hela tiden trasa söder andras jobb och livsverk. För det är ju väldigt lätt gjort med lite skitsnack, eller hur? Borde vara så lätt att överföra andra saker som typ Tv programmet "Så mycket bättre" till hundvärlden, eller hur?

Jag måste erkänna att jag många gånger har suttit här hemma och flinat lite då det jag har gjort har blivit så mycket bättre och trevligare med mitt material men i någon annans tolkning. Skön känsla faktiskt, inte riktigt lika roligt när det är åt andra hållet.... ;-)

Men att lämna ifrån sig en hund till en annan uppfödare är faktiskt ibland lite spännande. Det är både kul och intressant att följa vad som händer. Hur tänker de? Vad använder de? Och sist men inte minst, - Hur blir resultatet? Det är ju ändå så att vi alla tolkar allt och ser på saker väldigt olika. Sedan spelar det ju ingen roll om det gäller konst, musik eller hundar...

Oavsett hur vi än kopierar och hämtar influenser från andra, så är vi alla våra egna original. Men det gäller att ha en gnutta av respekt, för någonstans jobbar vi ju faktiskt alla med andras material. Se bara på mina kombinationer i förra inlägget. Det hade aldrig blivit några valpar om jag inte fått mina influenser och hundar från kennlarna Clopsville och Rosscrea i England. För utan dessa hade det inte blivit något Vouges. Jag är själv väldigt tacksam och ödmjuk och glömmer aldrig av att - Den framgång du har beror alltid på någon annans goda arbete....

Så var passar inte bättre än Lena och Charlottes disco/schlager tolkning och låt - Original. Det är ju ändå snart dags för Mello och många artister som medverkar nästa är precenterades idag på SVT.



Inga kommentarer: