måndag 9 december 2013

40.000:-

Jag vet inte riktigt vad jag tänkte när jag skrev att veckan avslutas på en fredag. Veckan är ju inte slut för än det blir söndag. Och idag är det ju måndag och först nu är det ju en ny vecka börjar.

Lilla "Noomi", Vouges Roiyaru Nozomi fick ju snittas natten till torsdag då hennes lilla valp fastnade. Och uppe på detta så var valpen död. Men som jag skrev, shit happens. Vi fick då ett kostnadsförslag på att detta snitt skulle gå på runt 20.000:-

Nu har jag ju egentligen aldrig brytt mig om pengar när det kommer till mina hundar. Men 20.000 är mycket pengar. Har så svårt att förstå att allt verkligen kan kosta så här mycket. Jag tycker det är helt jäkla galet. 

Men, men... Vi fick med oss "Noomi" direkt och allt var frid och fröjd. Torsdagen var hon helt ok, eller ja så okej man kan vara efter ett snitt. Men jag kände egentligen redan här att något var fel, något var inte ok. "Noomi" är en väldigt glad och sprallig liten hund men inte nu. Hon bara låg, hon ville inte äta men och drack i alla fall vatten av egen maskin.

Tillslut så fick jag börja mata henne för hand. Kunde inte riktigt bara se henne på det viset och i söndags så tycket jag att hon började lukta illa. Kunde inte där och då riktigt sätts fingret på vad det var. Men jag sa till Per att jag slänger henne i badet och fräschar till henne lite. För om man ser till sig själv när man är sjuk så är det skönt med ett bad när man känner sig sjuk och ynklig.

Sagt och gjort "Noomi" blev badad och jag kände inte riktigt för att tvinga henne att stå och bli fönad. Så jag bäddade åt henne lite mysigt med filtar, fällar och värmedynor så hon kunde ligga där som den lilla Prinsessa hon är. På något sätt så var det som om hon levde upp lite och njöt i fulla drag. Hon la sig till och med på rygg och myste för sig själv. 

VOUGES ROIYARU NOZOMI
(Ch. Homerbrent Asobu - Homerbrent Betsu)
 
Och när hon låg där på rygg så passade jag på att gå fram och kolla hur hennes tuttar såg ut. Så att det inte var för hårda och att Galostop hade gjort sin verkan. Men jag blev helt stel och förskräckt för jag fick då se att hon var helt öppen. 

Snittet som hade gjorts hade öppnat sig och hon hade två stora hål rakt in i magen. Det rann dessutom vätska och var ur dessa hål. Slängde mig på telefonen och ringde säkert 20 gånger på Blå Stjärnans jour telefon, men inget svar. Till slut slängde vi oss i bilen och bara åkte.

Väl där var det givetvis kö, massor med hundar före oss. En hund satt där och kräktes, en annan hund hade kennelhosta. Hur kul är det att sitta där med "Noomi" som är helt öppen och mottaglig för allt. Dessutom tanken på att bli smittad av något som man sedan kanske drar hem till alla små valpar . Nä, fy fasen vad jag hatar sådana ställen. Tar man verkligen in så sjuka hundar i väntrummet när det faktiskt finns andra djur dör som inte har smittsamma sjukdomar? Så dåligt... Hade "Noomi" haft något av detta så hade hon ju fått vänta i bilen, eller gå in en annan väg. Man vill ju inte utsätts andra för fara. Eller hur hade ni gjort?

Jour veterinär denna kväll och natt var samma veterinär som den som snittade "Noomi". Tror ni det var hon som sedan efter mycket om och men kom och gick igenom "Noomi"? Nä, det vågade hon nog inte för de förstod nog att jag var arg. Det kom en annan liten flicksnärta och gick igenom henne istället. Sedan ger hon mig ytterligare ett prisförslag på den nya operationen som måste göras. Eftersom hon måste öppnas igen då allt måste göras om. Och den slutade på ytterligare 20.000 kronor. 

Jag vet inte men jag tycker det är förjävligt att jag skall behöva betala 20 tusen till för att de har misslyckats. Varför skall jag behöva betala för deras misstag? Och dessutom allt detta obehag mot lilla "Noomi" nu får och måste gå igenom, en gång till. - Alltså, jag är så jäkla irriterad... !! Så ett snitt för mig och en endaste liten död valp kostar alltså i runda slängar 40.000 svenska riksdaler. Detta är ju för sjutton sanslöst!! 

Vi fick då lämna "Noomi" för de visste inte ens när de skulle ha tid att operera henne igen. Sen visste de inte hur det skulle sluta pga hur långt infektionen hade gått inne i henne. Sen visste det inte det, och det visste inte det... De visste NADA!! 

Så jäkla fegt att den veterinär som snittade henne inte ens behagade komma in och titta på henne. Är jag arg eller är jag arg. Jag har aldrig gillat Svenska Blå Stjärnan. Tycker de misslyckas allt för ofta, i alla fall med mina hundar. De tar inte sina kunder på allvar, och då mest för att de är det enda djur sjukhuset som har jour dygnet runt i Göteborg. Kanske och därför som de kan ta betalt där efter, de har monopol liksom och vi djurägare har inget annat att välja när det väl blir akut. 

Jag hoppas, hoppas att lilla "Noomi" får komma hem idag, för jag vill verkligen inte att hon skall ligga kvar där längre än vad hon verkligen behöver.... 

Skall inte skriva mer för jag blir bara så jäkla irriterad och arg ju mer jag tänker på detta. Något är fel inom djurskukvården, och jag fattar inte att detta får fortgå. Tänk om man inte har sin hund försäkrad? Och inte har 40.000 att slänga ut, vad hade hänt då? Inte konstigt att jag vaknade torr i munnen idag, törstig som en jäkla flodhäst. För saltade veterinär räkningar är verkligen inte gott!!! 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen vad skamligt! Det verkar som att det mesta är fel på den veterinärkliniken. Hos oss får sjuka hundar som ex hostar gå in en annan väg och INTE sitta i väntrummet. Att dessutom behöva betala igen för att de klantat sig verkar helt sanslöst. Jag hade berättat för försäkringbolaget vad som hänt så att de kan ifrågasätta hanteringen. Att som veterinär hålla sig undan när man gjort fel, eller i alla fall varit delaktig är ju under all kritik. Jag hade skickat ett brev till ledningen! Oj vad arg jag hade blivit. Stackars lilla tjejen... Hoppas hon repar sig. Håller tummarna!

Uppfödarkollega

Uardas sa...

Förfärligt, vilken hemsk upplevelse.