måndag 9 december 2013

NOOMI THE STORY II

Många har ju läst mitt inlägg jag gjorde imorse och nu tänkte jag ta lite vad som hände sedan. För det hände verkligen lite sedan.

Jag har gått här hemma idag och inte riktigt fått gjort det jag skulle. Men jag har ändå hunnit med att kolla till alla valpar typ 100 gånger. Har haft spekulanter här idag som är lite sugna på en Cavalier. Sen det vanliga som att typ städa och tvätta och sånt som liksom tillhör vardagen. 
Livet för "Noomi" ett par dagar framöver..

Men det har också blivit ett och annat telefonsamtal idag. Allt började med att en veterinär som tagit över "Noomis" fall ringde imorse och bara berättade lite lätt att allt gått bra och att de tagit ett bakterie prov med ännu inte fått något svar mm. Veterinären förklarade också att de ville ha kvar "Noomi" en natt till då hon äter lite dåligt och lite annat. 

Jag propsade på att få hem henne men förstod om de kanske ville ha henne kvar för observation. Försökte förklara för veterinären att Japanese Chin inte riktigt är som andra raser. De blir förvirrade och äter inte om de inte får sin mat på samma tid och samma plats varje dag. "Noomi" är extra speciell och vill verkligen inte ha något på annorlunda sätt, för då blir hon lite lätt förvirrad. Med detta förklarat så förstod veterinären och ville i alla fall ha henne kvar över dagen för att se så att allt var ok. 

Senare på dagen ringde hon och hade då bestämt sig att det kanske var bäst om "Noomi" fick komma hem och vila och läka i hemmiljö istället. Vi bestämde då att jag skulle hämta henne runt 18:00. Hon sa då att hon slutade 16:00 så hon skulle skriva instruktioner och se till att jag fick dessa med mig hem. 

Sedan gick jag här och retade upp mig på detta med kostnaderna. Skit samma egentligen för jag hade betalat det dubbla för "Noomi" det handlar inte riktigt om det. Utan mer vad är rätt och vad är fel. Jag ringde då till Blå Stjärnan men fick inget svar. Ringde upp igen och hamnade då hos en kille som var någonslags växelsupport till Blå Stjärnan. Han jobbade inte där men tog emot de samtal som inte Blå Stjärnan själv tar, eller hinner med.

Han frågade vad jag ville och jag sa att jag ville bli kopplad till någon som har hand om utlämning av hund. Till svar fick jag då, - Åhh, vill du passa en hund? Herregud, först blev jag helt stum och sa att - Nä, jag vill hämta MIN hund. Svaret var bara att han ville då ha mitt namn, nummer och personnummer så skulle han meddela Blå Stjärnan att ringa upp mig. - Hum, detta var ju mycket konstigt, eller hur? 

Veterinären som hade hand om "Noomi" ringde sedan upp mig och det var där allt tjafs började. Jag ifrågasatte och likaså hon. Vill egentligen inte mer gå in i vad vi sa då detta ärende inte är klart. Men jag frågade om jag verkligen skulle betala 20.000 till när felet var deras att det blev som det blev. Men hon menade på att det kunde lika gärna varit jag som hade gjort fel i vården efteråt hemma. Men när jag sa att jag nu kommer blogga om detta blev det lite annat. Då ville hon inte längre diskutera med mig utan ville att hennes chef skulle ta över. Men han just nu var upptagen och skall ringa mig imorgon. 

Veterinären korrigerade mig också att det inte handlade om några 40.000. Utan 18.000 för första operationen och sedan 15.000 för den andra. Ok, men hur skulle jag veta då jag inte fått reda på från någon var allt egentligen kostade. Jag frågade då om hon visste vad jag skulle betala när direktregleringen var gjord. Men det hade hon ingen aning om eftersom Agria inte hade fixat med alla "Noomis" saker ännu. Snabbt som en kobra ringer jag sedan Agria och får då till svar att allt är gjort och Blå Stjärnan har fått svar tidigare under dagen. 10.600:- skulle jag betala när regleringen var gjord. Jag förklarade snabbt att som hänt för Agria och de tyckte precis som de flesta, att det är - Helt galet!! 

Väl på Blå stjärnan strax efter sex så får jag komma in i ett rum. Där är en djursjukvårdare som tar hand om mig. Hon säger att hon skall hämta "Noomi" för jag hade ju redan gått igenom allt med veterinären över telefonen. - Nä, sa jag... Jag vet inget för vi har bara tjafsat om pengar, och inte så mycket "Noomi". - Oj, säger den stackar tjejen. - Men jag är inte veterinär och får inte gå igenom detta med dig. Men jag tröstade henne och sa att de vill nog inte ge mig och "Noomi" någon veterinär då vi har bråkat idag om olika saker över telefon. 

Tjejen blev alldeles röd i ansiktet och stackarn visste inte riktigt vad hon skulle säga. Men tillslut sa hon, läs igenom alla papper så hämtar jag "Noomi" så länge. Jag började läsa, "Bästa Djurägare, "Noomi" har..... " men sedan några rader längre ner så står det att, "Dränet skall tas bort om 3-4 dagar". Jag blev stel och läste raden om och om igen. Vaddå dränet? Ingen har sagt att hon har drenage. 

När "Noomi" väl kommer in i rummet så ser jag att magen är dränerad från topp till tå och massor med stygn som skall tas i början av nästa vecka. Vad hände här?? När jag sedan tar "Noomi" under armen och skall gå så får jag se att hon fortfarande har en kanyl i frambenet. Jag frågar den unga tjejen om det skall vara kvar? - Ooops, nä den skall ju inte vara där. 

När jag sedan går förbi receptionen så ber jag om att få "Noomis" journal utskriven. Kan vara bra att ha då chefen skulle gå igenom den imorgon innan han eller hon ringer mig. Vet inte hur upptagen han var egentligen , vill nog säkert bara få lite extra tid så att han kan ge mig ett bra svar. Fast min tanke var kanske mer att nån annan veterinär eller djursjukhus kan hjälpa mig med den fortsatta vården med "Noomi". Lite kul allt läsa hennes jounal faktiskt. För i den står även att jag var missnöjd som kund med att sita i väntrummet bredvid en hund med misstänkt kennelhosta och att bloggat om detta mm mm. - Herregud, kan vara bra att ha en blogg ibland. - Hahahaha... 

Jag har fått mycket tips idag både från Agria och andra uppfödarekollegor om hur jag skall gå vidare med detta, - Stort tack! Nån tyckte också att det var dags för någon form av namninsamling, eller för Kalla fakta eller Uppdrag Granskning. För någonstans får det vara nog med hur man blir behandlad som både djur och djurägare av den berömda Blå Stjärnan. Eller? 

Tror att det även kommer en del tre imorgon, känner det lite på mig!! ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hela historien är en mardröm. Tycker du ska vända dig til en annan veterinär som du har förtroende för med lilla Noami för resten av vården och en second opinion.

Anonym sa...

Ursäkta, Noomi då :-)