tisdag 3 december 2013

VOUGES JOHNNY CASH


VOUGES JOHNNY CASH
El Bandito Du Château Noblesse – Vouges Million Dollar Baby
För lite över två veckor sedan mötte vi upp Kari och Dan för att hämta hem lilla "Baby" och även "Bombie" då de var dräktiga och skulle få valpar. För det första måste jag säga, att det var så snällt att Kari och Dan mötte oss så att vi inte behövde köra hela vägen till Edsvalla.

Sen när jag väl såg hundarna utanför McDonalds så tänkte jag - Gosh, så stor och 2 veckor kvar. För det är ju oftast de två sista veckorna som det verkligen händer saker. Men sedan tänkte jag inte så mycket mer på det. För när man är med hundarna hela tiden så ser man liksom inte hur de växer på samma sätt.

Igår satte "Baby", Vouges Million Dollar Baby igång och visade att hon ville ha valpar. Men jag skall villigt erkänna att jag var lite orolig. Jag tittade på alla tecken och var lite rädd att det skulle gå som det gjorde för "Jojo", Ch. Vouges Jocelyn för några veckor sedan. Så med detta i tanken så var jag lite noijig. 

"Baby" hade det jobbigt och jag förstod att hon behövde lite hjälp på traven. Hon var igång men kom ändå liksom ändå inte igång, svårt att förklara. Med allt jag lärt mig under åren så försökte jag hjälpa henne med alla knep som finns att få igång proceduren. "Baby" var väldigt villig och hjälpsam och det var precis som om hon faktiskt bad om lite hjälp. 

 
Så jag vet inte hur mycket vi kämpade på tillsammans. Vi var ute och sprang, hoppade och tjoade. Man vill ju ta till veterinär hjälp i sådana här lägen så lite som möjligt. Men tillslut kom han, 23:15. Han såg så maffig och stor ut. En bitig liten kille liksom, och vågen mätte 245 gram. Fast för mitt öga såg han större ut. 

I vissa varpningar så blir man verkligen amatör. Känner sig liten och hjälplös när man sitter där och tittar på sin lilla hund som kämpar, allt man kan blir liksom som bortblåst. Och vad hände med den stora magen jag såg utanför McDonalds? Men oavsett hur det blev och vad det blev så är jag glad att allt gick bra tillslut. Är det bara en valp så blir ju inte värkarbetet lika bra och starkt som om det hade varit typ fyra. Men ut kom han lille Vouges Jonny Cash, ett namn som anspelar på sin mamma, Vouges Million Dollar Baby.
 

Fast Per vill att han skall heta, Vouges Jackson Jr. Då också för att anspela på mamma "Baby" som är en yngre helsyster till hans älskade "Jackson", Ch. Vouges Invincible. Så vi får se var det slutar när det kommer till namn. Just nu är han efter all slit och oro en, - Billion Dollar Baby!! ;-)

Jag har nästan varit uppe hela natten, så jag känner mig lite groggy. Sov nån timma på morgonen i soffan innan Per väckte mig. Vi fixade i ordning här hemma och sen tog jag "Baby" med mig i sovrummet och slocknade två timmar till. Per har varit hemma på förmiddagen och tagit hand om alla andra hundar. Nu är han på jobbet igen och jag skall nu sätta lite fart här hemma. ;-)

Inga kommentarer: