lördag 10 januari 2015

EUROPA UTSTÄLLNING NORGE 2015


Att anmäla till Europa Utställningen i Norge som är i september var ju inte direkt gratis. Satt faktiskt igår och funderade på vilka hundar jag skulle kunna tänka mig att anmäla, då Jappar som Cavalierer.

1 februari går första tiden för att anmäla ut till ett vettigt pris. För man får ju heller inte glömma att det är Norska kronor vi snackar om, så det tillkommer några extra kronor för oss i Sverige. Dessutom skall man ta sig dit, bo någonstans och liksom äta och leva. Sedan att ta sig till Norge med hund så gäller ju lite andra regler än till andra länder i Europa. Så veterinär måste också läggas till...

1. Frist 1. Februar NOK 590
2. Frist 1. April NOK 730
3. Frist 1. Juni NOK 820
4. Frist 1. Juli NOK 940

Men skall man anmäla nu den första februari så får man nästan heta Saida och kunna se in i framtiden eller nått. För hur skall jag redan nu veta hur min lilla valp som knappt är registrerad och inte tappat sina mjölktänder kommer se ut som junior? Hur skall jag veta att min veteran ens lever? Hur skall jag veta att min Champion är i päls? Jag menar, det är ju en utställning i september vi snackar om....


Att hålla på med hundar har verkligen blivit en dyr hobby. Ni som kanske tror att man tjänar pengar på hundar kan ju sätta er ner och räkna ut vad en helg som denna i Norge skulle kosta för mig om jag anmälde 3-4 Cavalierer och lika många Japanese Chins. För det är ju det som jag brukar anmäla när jag ändå åker. Eftersom jag inte heter Saida så blir jag lite tvingad att anmäla mina hundar 1 juli! 

Man brukar ju säga att det drabbar ju ingen fattig men oavsett så tycker jag att detta med anmälningsavgifter börjar bli lite väl galet. Inte konstigt att anmälningssiffrorna sjunker och att det blir färre och färre hundar på varje utställning. Ta bara MyDog och mina två raser. Ena dagen var INGEN Japanese Chin anmäld och dagen efter var det bara två. På Cavalierer hamnade vi bara på ca 30 stycken båda dagarna. Cavalierer som brukar vara en av de största raserna på varje utställning. Dessutom var det två Internationella utställningar med Crufts kvalificering vilket borde locka lite i alla fall.

Att det såg ut så kan ju också bero på mycket annat. Men jag tror att i de tider vi just nu lever i så är det ändå ekonomin som styr det mesta. Tråkigt, för utställningar är väldigt roligt. Man möter människor med lika intresse och man träffas och får snacka lite skit och lära sig massor. Vad är det som händer, håller hundsporten på att bli en rikemanssport??

Oavsett, mer information om denna fantastiska utställning som domarlistor mm hittar ni HÄR!

Inga kommentarer: