tisdag 8 september 2015

HUNDTRICKET


Jag har funderat mycket de senaste dagarna på en sak som jag blev påmind om igen häromdagen. Blir lika irriterad varje gång att folk verkligen är så korkade. Jag vet inte vad jag skall kalla det för men hundtricket är kanske inte det rätta men det är i alla fall ett trick som en del hunduppfödare ibland tar till, varför vet jag inte riktigt. Man hittar helt enkelt på saker helt från det blå helt utan grund och fakta, alltså rena rama lögner.

Detta trick har alltid funnits och jag tror faktiskt tråkigt nog att det också alltid kommer att finnas. Det går nämligen ut på att sänka sina kollegor, helt enkelt för att framhäva sig själva och på så sätt sätta sig själv på en pedistal med en gloria över huvudet och då på andras bekostnad på nått konstigt sätt framhäva att man liksom är så mycket bättre och seriösare än alla andra.

Man pratar alltså ner andras uppfödning, valpar eller kanske avelshanar för att man själv skall få sälja sin valp eller valpar, eller kanske få chansen att låna ut sin hane. Vad man inte riktigt tänker på i denna hundvärld som ibland verkar mega stor är att den faktiskt är väldigt liten. ALLT kommer fram.. kommer det inte fram idag så finns det alltid en morgondag. - What goes around comes around... 
Jag har så svårt att förstå varför man gör såhär? Vad får man ut av att hitta på saker? Har man kanske inte själv rent mjöl i påsen? Varför kan man inte "bara" framhäva sig själv om man nu känner att man har ett stort behov för det, måste man dra någon annan i skiten för att verka bra, bättre, bäst? - Nä, inte OK... Jag tror att många vet vad jag pratar om för detta är faktisk mer vanligt än ovanligt skulle jag vilja säga, tråkigt nog.

Ingen tjänar liksom på att vara dum. Jag tror såhär, är man snäll och hjälpsam så sprids det på samma sätt som om man är dum och elak. Och då får man automatiskt också snälla och hjälpsamma människor runt sig som hjälper till och ställer upp eller kanske tipsar om just dig. Men om man nu inte är snäll och hjälpsam utan motsatsen, vad tror ni man får tillbaka då? Speciellt när hundvärlden är liten och alla på nått sätt känner alla och alla vet allt.

Nu gäller inte detta mig och mina hundar just i denna story jag tänker på vilket säger en del. Men vet jag om denna story, hur många mer vet vad som har sagts eller sägs. Man kan liksom aldrig veta vilka valpköparna känner sedan tidigare eller vad de kanske sedan för vidare. Vi förvirrar inte bara oss själva utan även våra valpköpare med alla dessa påhittade lögner. Det finns plats för oss alla, vi behöver inte armbåga oss fram, vara dumma och kliva över lik. Ger man rum så finns det plats.

Tänk på det nästa gång ni har valpköpare eller tikägare som har varit här och där och frågat och tittat. Samma gäller vid sidan av ringen, säger man där högt något negativt om någon eller någons hund så finns där tusen öron som faktiskt hör. Ge positiv feedback, det vinner vi alla på. - Eller hur?

- Tack o hej, leverpastej .... Ha en underbar kväll!!

Inga kommentarer: