tisdag 10 februari 2009

HAR JAG RÄTT ATT TYCKA ATT MIN HUND ÄR FUL?

Det här med bloggar har blivit som en trend på flera hundsidor. Jag bloggar gärna men läser även gärna andras bloggar. Tycker faktiskt att det är rikitigt kul. Eftersom "många" inte uppdaterar sina hemsidor så ofta så uppdateras bloggarna desto oftare.
Härmodagen så fick jag se MIN hund på en bild i en blogg. Texten var väldig gulligt skriven då ägaren till bloggen även äger en dotter till min hund. Min hund heter Ch. Vouges Justin.

Eftersom "Justin" inte längre bor hos oss så var det länge sedan jag både såg och träffade honom. Så att se en nytagen bild på honom var riktigt roligt. Det som var mindre roligt var att han inte var speciellt bildskön. "Justin" är ingen ungdom längre, han åldras med värdighet, och det syntes på bilden. Han sitter som en "bov" bakom ett galler, oborstat och ser ut att ha ett bakåt slick med ton av wax i pälsen. Vad är då konstigt med det? Så ser mina hundar också ut till vardags ibland.

Men när jag presenterar mina hundar så försöker jag ALLTID göra så gott jag bara kan. Hela vägen försöker jag presentera mina hundar så gott jag kan. Anlita den bästa fotografen, se till att hunden är ren och fin. Detta gäller både på utställningar och inför en fotografering. Jag skulle aldrig i hela mitt liv sätta in en bild på mina hundar på vår hemsida eller i bloggen som jag inte känner att jag är 110% nöjd med. Eller ställa ut en skitig hund.

Bara för att "Justin" inte gör sig till sin rätta på bilden har inget med fotografen att göra. Ser han ut så, så ser han ju ut så. Men då måste väl ändå jag ha rätt att säga att min hund, "Justin" inte var fin på kortet. Jag tycker inte att det är något konstigt i det. Eller? Den enda jag har diskuterat detta med är med den som idag har "Justin".

Ägaren till kortet och bloggen har inte gjort något fel. Ägaren tycker säkert att att det är roligt att få presentera pappan till sin hund i sin blogg. Helt ok för mig, nästan lite gulligt.

Men att det skall bli som jag har skrivit tidigare, "En gås av en fjäder" är väl konstigt. Jag måste väl ändå ha rätten att tycka vad jag vill om mina hundar.


En bild på Ch. Vouges Justin som jag minns honom
(Ett scannat foto taget av: Leni-Louise Nyby)

Inga kommentarer: