fredag 11 januari 2013

TIPS!

Pro-Kolin+
 
Om hundar blir dåliga i magen och det inte ger med sig kan det gå illa. De torkar ur snabbare än man tror och långvarig diarré kan sedan också gå över till blodig avföring vilket inte är så bra.

Det finns massor med olika preparat att köpa på Apoteket och att av de som jag gillar och tycker är bäst är Pro-Kolin+. Den är lätt att ge eftersom den kommer i en doserings spruta. Den smakar också gott så det är lätt som en plätt att ge hundarna. Att försöka ge en tablett till en hängig och trött trubbnäsa är inte så lätt. Men i pasta form är det bara att spruta in.

Finns massor med andra gamla huskurer som ris och kokt torsk mm. Men har man flera hundar så är det ju inte så roligt att stå och göra storkok till hundarna varje dag. Dessutom om hunden inte mår så bra så brukar den ju heller inte vara så hungrig eller sugen på mat. Har en fått lite diarré så kan man vara säker på att de andra hänger på...

Man vet aldrig när hunden blir dålig i magen så att ha lite Pro-Kolin+ hemma i skåpet är aldrig fel. Funkar både till valpar och vuxna!! - Toppen!! ;-)

Inga kommentarer: